Διεθνή

Πολωνία: Η PERN προχωρεί σε επέκταση του πετρελαϊκού τέρμιναλ στο Γκντανσκ μέχρι το 2020

Πολωνία: Η PERN προχωρεί σε επέκταση του πετρελαϊκού τέρμιναλ στο Γκντανσκ μέχρι το 2020

Στόχος είναι να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα αποθήκευσης πετρελαίου κατά περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από 2,36 εκατομμύρια βαρέλια

Ο πολωνικός όμιλος PERN σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του πετρελαϊκού σταθμού του Γκντανσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τη Δευτέρα 8/10/2018.
Η PERN ξεκίνησε διαδικασία υποβολής προσφορών για την επέκταση του τερματικού σταθμού, ο οποίος θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα αποθήκευσης πετρελαίου κατά περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από 2,36 εκατομμύρια βαρέλια.
Η PERN σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε δεξαμενές και να ολοκληρώσει την επένδυση στις αρχές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2020, ανέφερε.
Πρόκειται για ένα δεύτερο στάδιο ανάπτυξης του τερματικού σταθμού. Το πρώτο στάδιο, η κατασκευή δύο δεξαμενών πετρελαίου, προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020.
Η Πολωνία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές παραδόσεις πετρελαίου. Το μεγαλύτερο διυλιστήριο, PKN Orlen, αναμένει μια πρώτη αποστολή νιγηριανού αργού τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του στο Reuters.
"Η πολωνική αγορά γίνεται ολοένα και πιο ανοικτή στις παραδόσεις από διαφορετικούς προμηθευτές. Τα διυλιστήρια μας πραγματοποιούν επενδύσεις, οι οποίες επιτρέπουν την εμβάθυνση της επεξεργασίας τους με τη χρήση αργού πετρελαίου διαφορετικού από το ρωσικό », δήλωσε ο Igor Wasilewski, πρόεδρος της PERN.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης