Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 64% στις εισαγωγές LNG της Πολωνίας στο α' 8μηνο του 2018

Αύξηση 64% στις εισαγωγές LNG της Πολωνίας στο α' 8μηνο του 2018

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2017, τον Ιανουάριο-Αύγουστο του 2018  παρατηρείται αύξηση 7% του φυσικού αερίου στις εισαγωγές από τη Ρωσία

Η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Πολωνία αυξάνεται, ενώ το LNG αντιπροσωπεύει σχεδόν το 20% των εισαγωγών, ενώ το φυσικό αέριο από τη Ρωσία αποτελεί το 74% των εισαγωγών μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2018, ανακοίνωσε σήμερα η πολωνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG.

Σύμφωνα με την PGNiG, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, μεταξύ του Ιανουαρίου και του Αυγούστου του 2018, οι εισαγωγές ΥΦΑ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 64%, ενώ οι εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 7%.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι η μεταβλητότητα των ετήσιων και τριμηνιαίων όγκων των ρωσικών εισαγωγών δεν προκλήθηκε από αλλαγές στη μακροπρόθεσμη σύμβαση.

Οι όγκοι αυτοί πρέπει πάντοτε να υπερβαίνουν τις ελάχιστες ποσότητες που επέβαλε η Gazprom βάσει της ρήτρας" take-or-pay ", αλλά πάντοτε ήταν μικρότερες από τους μέγιστους ετήσιους όγκους που είχαν συμφωνηθεί εδώ και χρόνια στο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο που λήγει το 2022", εξηγεί η πολωνική εταιρεία.

Ανέφερε ότι εκτός από την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Πολωνία, η οποία καλύπτει περίπου το 25% της πολωνικής ζήτησης, η PGNiG εισάγει αυξανόμενο όγκο φυσικού αερίου από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών όπως το Κατάρ, τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία.

"Οι εισαγωγές φυσικού αερίου αυξάνονται λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγχώριας ζήτησης: η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Πολωνία αυξήθηκε από 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2015 σε 17 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2017", ανέφερε η PGNiG.

"Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν τη δυναμικότερη αύξηση στην ιστορία της πολωνικής αγοράς και αντιπροσωπεύουν μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ευρώπη", πρόσθεσε η εταιρεία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης