Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Η ΤΕΡΝΑ ανάδοχος για την κατασκευή των υποσταθμών της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου

ΑΔΜΗΕ: Η ΤΕΡΝΑ ανάδοχος για την κατασκευή των υποσταθμών της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου

Στα 18,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα

Ξεκινούν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες για τους Υποσταθμούς της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, μετά την επιλογή του αναδόχου για το έργο.
Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι μειοδότρια εταιρεία για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού Μετάβασης-Αντιστάθμισης στη Νοτιονατολική Πελοπόννησο καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου υπαίθριου Υποσταθμού στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη  ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΑΕ», έναντι τιμήματος 18,5 εκατ. ευρώ.
Μετα την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό (καθώς όλες κρίθηκαν αποδεκτές από τεχνικής πλευράς), προέκυψε ότι η TΕΡΝΑ προσέφερε το χαμηλότερο συγκριτικά τίμημα. Συγκεκριμένα, οι προσφορές που κατατέθηκαν  για το έργο με σειρά κατάταξης είχαν ως εξής:
1.Κοινοπραξία SIEYUAN-GEDI (Κίνα)
2. Ομιλος Μυτιληναίου
3. ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ
4. ΤΕΡΝΑ ΑΕ 
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα (υποβρύχια και υπόγεια) της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου στις 21 Σεπτεμβρίου, επελέγη ο ανάδοχος και για τους Υποσταθμούς. Συνεπώς το σύνολο του έργου εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την ολοκλήρωσή του εντός του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης