Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Ιράν σε Τrump: Αν θέλει φτηνό πετρέλαιο να σταματήσει να ανακατεύεται στην Μέση Ανατολή

tags :
Απάντηση Ιράν σε Τrump: Αν θέλει φτηνό πετρέλαιο να σταματήσει να ανακατεύεται στην Μέση Ανατολή

Ο Τραμπ, και όχι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, είναι πίσω από την πρόσφατη αύξηση των τιμών, είπε ο Ζανγκανέχ

Ο "Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να σταματήσει να ανακατεύεται στη Μέση Ανατολή, αν θέλει η τιμή του πετρελαίου να σταματήσει να αυξάνεται", δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ.

«Ο κ. Τραμπ προσπαθεί σοβαρά να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν και επίσης να διασφαλίσει ότι η τιμή του πετρελαίου δεν θα αυξηθεί, αλλά αυτά τα δυο δεν μπορούν να συμβούν μαζί», είναι ο Ζανγκανέχ, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν δεν θέλει η τιμή του πετρελαίου να αυξηθεί και η αγορά να αποσταθεροποιηθεί, θα πρέπει να σταματήσει την αδικαιολόγητη και διασπαστική ανάμειξη στη Μέση Ανατολή και όχι να είναι εμπόδιο στην παραγωγή και εξαγωγή ιρανικού πετρελαίου.»

Ο Τραμπ, και όχι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, είναι πίσω από την πρόσφατη αύξηση των τιμών, είπε ο Ζανγκανέχ.

«Ο Τραμπ επιρρίπτει την ευθύνη στον ΟΠΕΚ για αυτό που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και έχει προκαλέσει: την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και την αναταραχή στην αγορά.»

Τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν έχουν την ικανότητα να αυξήσουν την παραγωγή, είπε ο Ζανγκανέχ.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης