Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακροπρόθεσμη συμφωνία Vattenfall - Aquila Capital για αιολικό πάρκο της Σουηδίας

Μακροπρόθεσμη συμφωνία Vattenfall - Aquila Capital για αιολικό πάρκο της Σουηδίας

Το αιολικό πάρκο, με χωρητικότητα 163 MW, θα αποτελείται από 43 τουρμπίνες και εκτιμάται ετήσια παραγωγή ενέργειας 570 GWh

Η σουηδική εταιρία Vattenfall και η γερμανική Aquila Capital έχουν υπογράψει 15ετή συμφωνία για υπηρεσίες αιολικής ενέργειας και εξισορρόπησης για το αιολικό πάρκο Kraktorpet στη βόρεια Σουηδία, δήλωσε σήμερα η Vattenfall.

Το αιολικό πάρκο, με χωρητικότητα 163 MW, θα αποτελείται από 43 τουρμπίνες και εκτιμάται ετήσια παραγωγή ενέργειας 570 GWh.

"Αυτό θα είναι αρκετό για την τροφοδότηση περίπου 120.000 σουηδικών νοικοκυριών. Το αιολικό πάρκο προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2019", δήλωσε η Vattenfall.

Με αυτή τη μακροπρόθεσμη συμφωνία αγοράς ενέργειας, η σουηδική εταιρεία θα αγοράσει και θα διαχειριστεί την παραγωγή του αιολικού πάρκου Kraktorpet, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Vattenfall θα παρέχει επίσης υπηρεσίες εξισορρόπησης καθώς και πρόσβαση στην αγορά και διαχείριση πιστοποιητικών.

Ο Lars Haavik, υπάλληλος της Vattenfall υπογράμμισε ότι: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτή τη μακροπρόθεσμη συνεργασία με την Aquila Capital. Αυτό το έργο ταιριάζει με τις φιλοδοξίες μας για να είμαστε κορυφαίοι προμηθευτές εταιρικών συμφωνιών αγοράς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Από την ανάπτυξη του ανανεώσιμου χαρτοφυλακίου της Vattenfall στα 7 gigawatts το 2023, αυτή η συμφωνία μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μακροπρόθεσμες συμφωνίες ηλεκτρικής ενέργειας βασισμένες στην ανανεώσιμη παραγωγή’’.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης