Διεθνή

Volvo: Οι αμερικανικές κυρώσεις μας διώχνουν από το Ιράν

Volvo: Οι αμερικανικές κυρώσεις μας διώχνουν από το Ιράν

Οι κυρώσεις που επέβαλε τον Αύγουστο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Τεχεράνη οδήγησαν αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες να επανεξετάσουν τις επενδύσεις τους στο Ιράν

Τη συναρμολόγηση φορτηγών στο Ιράν σταματά η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις αποτελούν εμπόδιο για την αποπληρωμή της, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Οι κυρώσεις που επέβαλε τον Αύγουστο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Τεχεράνη οδήγησαν αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες να επανεξετάσουν τις επενδύσεις τους στο Ιράν.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Volvo Φρέντρικ Ίβαρσον, o όμιλος των φορτηγών δεν μπορεί πλέον να πληρώνεται για τα ανταλλακτικά τα οποία αποστέλλει στο Ιράν.

«Με αυτές τις κυρώσεις, το τραπεζικό σύστημα δεν λειτουργεί στο Ιράν. Δεν μπορούμε να πληρωθούμε, ανέφερε ο κ. Ίβαρσον μιλώντας στο Reuters.

Προ της επιβολής των κυρώσεων, η Vovlo είχε εκφράσει ενδιαφέρον για ενδυνάμωση της επένδυσής της στο Ιράν, προκειμένου η χώρα να αποτελέσει βασικό εξαγωγικό κόμβο της εταιρείας για τις αγορές του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης