Διεθνή

Στις 15/11 η διαδικασία διεξαγωγής δημοπρασίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Πολωνία

Στις 15/11 η διαδικασία διεξαγωγής δημοπρασίας ηλεκτρικής ενέργειας στην Πολωνία

Δημοπρασίες για τροφοδοσία ισχύος το 2022 και το 2023 θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και στις 21 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα

Η Πολωνία θα πραγματοποιήσει την πρώτη δημοπρασία ισχύος στις 15 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας την Τρίτη (4/9).

Μάλιστα, σε δήλωση που έκανε ο υπουργός Ενέργειας της Πολωνίας αναφέρεται ότι έχουν υπογραφεί όλοι οι απαραίτητοι  κανονισμοί που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της πρώτης δημοπρασίας στην Πολωνία στις 15 Νοεμβρίου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με στόχο τον ανταγωνισμό για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας το 2021.

Δημοπρασίες για τροφοδοσία ισχύος το 2022 και το 2023 θα πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου και στις 21 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

«Η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα εξασφαλίσει σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά και στη βιομηχανία μακροπρόθεσμα, χάρη στην οποία κάθε αποδέκτης ενέργειας στη χώρα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια εγκαίρως και σε ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες τους», ανέφερε το υπουργείο.

«Είναι επίσης ο πιο οικονομικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η σωστή ποσότητα ενέργειας, επειδή η ισχύς ανατίθεται με τη βοήθεια της δημοπρασίας, στην οποία οι μεμονωμένοι προμηθευτές ενέργειας ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Οι αγορές δυναμικότητας εξασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές τροφοδοσίας σε προσιτές τιμές.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης