Διεθνή

Δραματική μείωση των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Δραματική μείωση των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Αρνητικό αντίκτυπο στις εξαγωγές του Ιράν οι κυρώσεις των ΗΠΑ

Πιστό στις δεσμεύσεις του παραμένει το Ιράν στο πλαίσιο της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμά του που συνήφθη το 2015 και το μέλλον της οποίας είναι αβέβαιο εξαιτίας της αποχώρησης των ΗΠΑ απ' αυτή, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

Σε μια περίοδο όπου όλα είναι ρευστά, εξαιτίας της απόφασης που έλαβαν τον Μάιο οι ΗΠΑ και να αποσυρθούν από αυτή επιβάλλοντας κυρώσεις στο ιρακινό καθεστώς, η Τεχεράνη εξακολουθεί να σέβεται τα θεμελιώδη αυτής της συμφωνίας.

Ωστόσο, παρατηρείται όλο και πιο έντονα η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, με σημερινό πρόσφατο παράδειγμα την Ιαπωνία, η οποία προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από το Ιράν, δεδομένου ότι οι ενεργειακές της ανάγκες καλύπτονται από τις εισαγωγές.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ δεν παρουσιάζουν περιθώρια ευελιξίας, με αποτέλεσμα και η Ιαπωνία να εγκαταλείπει τη συμφωνία.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και άρθρο της Wall Street Journal που επισημαίνει ότι οι εξαγωγές του Ιράν θα μειώνονταν κατά 700.000 bpd τον Αύγουστο, φτάνοντας μόλις στα 1,66 mb / d. Μέχρι το Νοέμβριο, οι εξαγωγές θα μπορούσαν να πέσουν κάτω από 0,8 mb / d.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης