Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεργασία ΗΡΩΝ και Ελινόιλ για την προσφορά ενεργειακών προϊόντων - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Συνεργασία ΗΡΩΝ και Ελινόιλ για την προσφορά ενεργειακών προϊόντων - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Το δίκτυο της Eλινόιλ θα προωθεί τα προιόντα του Ήρωνα

Σήμερα 5/9 όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθεί η συμφωνία συνεργασίας του Ήρωνα με την ΕΛΙΝΟΙΛ στην αγορά φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού.

Οι δυο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους στην αναπτυσσόμενη αγορά του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού εισφέροντας η μία την εμπειρία της τόσο στην προμήθεια όσο και στην παραγωγή ηλεκτρισμού και ή άλλη το δίκτυο των 600 πρατηρίων και το πελατολόγιο της στη βιομηχανική κατανάλωση καυσίμων όπου κατέχει το 20% της αγοράς.
Όπως είναι γνωστό ο Ήρων είναι καθετοποιημένη εταιρία ηλεκτρισμού μέλος του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού ENGIE, ταυτόχρονα, η ΕΛΙΝΟΙΛ διαθέτει σημαντική παρουσία και στον τομέα του πετρελαίου θέρμανσης με 10 χιλιάδες οικιακούς πελάτες και ευρύ δίκτυο πωλήσεων, που θα αξιοποιηθεί στη νέα αγορά που ανοίγει του φυσικού αερίου.
Σημειώνεται ότι η αγορά του πετρελαίου και ειδικά του πετρελαίου θέρμανσης καταγράφει απώλειες από το ανταγωνιστικό φυσικό αέριο.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν αύριο, η Ελινόιλ θα προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Ήρων ενώ ταυτόχρονα τα πρατήρια του δικτύου της θα προμηθεύονται ρεύμα από την εταιρεία. Παράλληλα το δίκτυο των πρατηρίων αλλά και πωλήσεων της εταιρείας καυσίμων θα προωθεί τα προϊόντα του Ήρωνα.
Η εταιρεία ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ από το 2009 έχει εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός ENGIE. Η ΗΡΩΝ είναι ένας εκ των τριών καθετοποιημένων ανεξάρτητων εταιριών ενέργειας της ελληνικής αγοράς και με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του χρηματιστηρίου ενέργειας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης πίσω από τη ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος νωρίτερα το καλοκαίρι ανακοινώθηκε ανάλογη συμφωνία που αφορούσε όμως σε εξαγορά (της εταιρείας ηλεκτρισμού NRG από τον όμιλο Motor Oil Hellas) και όχι σε συνεργασία.

Αρχική δημοσίευση 3-9-2018  10:11:06

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης