Διεθνή

Freeland (ΥΠΕΞ Καναδά): Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη NAFTA

Freeland (ΥΠΕΞ Καναδά): Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη NAFTA

Ο Justin Trudeau δήλωνε ότι είναι "εφικτό να έχουμε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί όλον τον κόσμο"

Προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δήλωσε σήμερα 31/8/2018 η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, επικεφαλής της ομάδας που διαπραγματεύεται την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA) με τις ΗΠΑ .
"Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε συμφωνία" είπε η Chrystia Freeland στους δημοσιογράφους, σε ένα διάλειμμα από τις συζητήσεις της με τον Αμερικανό εκπρόσωπο σε θέματα εμπορίου Robert Lajahiser.
Την ίδια ώρα, από τον Καναδά, ο πρωθυπουργός Justin Trudeau δήλωνε ότι είναι "εφικτό να έχουμε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί όλον τον κόσμο", επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια "κακή συμφωνία". Ο Trudeau δεσμεύτηκε ότι η χώρα του "θα συνεχίσει να ενεργεί με εποικοδομητικό τρόπο και καλή τη πίστει"στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η Φρίλαντ υπενθύμισε ότι ο Καναδάς είναι η σημαντικότερη αγορά για τις ΗΠΑ, "πιο σημαντική και από την Κίνα, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί".


wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης