Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Με απώλειες αποχαιρέτησε το 2016 η Wall Street - Με το βλέμμα στραμμένο στο 2017 οι επενδυτές

tags :
Με απώλειες αποχαιρέτησε το 2016 η Wall Street - Με το βλέμμα στραμμένο στο 2017 οι επενδυτές
O S & P 500 Energy Sector έκλεισε με πτώση 0,27% στις 554,50 μονάδες
Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν τελικά με πτώση στην τελευταία συνεδρίαση του 2016 την Παρασκευή 30/12/2016.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,29% αυτή την εβδομάδα και τελικά την Παρασκευή έκλεισε στις 19.762,60 μονάδες
Ο  S & P 500  είχε απώλειες 0,46% στις 2238,83 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,90% στις 5383,12 μονάδες
O S & P 500 Energy Sector έκλεισε με πτώση 0,27% στις 554,50 μονάδες.
Παρόλα αυτά, οι επενδυτές είχαν το βλέμμα στραμμένο προς το 2017.
Ο Kevin Mahn, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της Hennion & Walsh Asset Management, ανέφερε ότι οι επενδυτές θα είναι αισιόδοξοι πηγαίνοντας στο νέο έτος, αλλά είναι πιθανό μερικά από τα κέρδη του επόμενου έτους να έχουν ήδη προεξοφληθεί στην αγορά του τρέχοντος έτους.
"Βγαίνοντας από το 2016 με ούριο άνεμο στις πλάτες των επενδυτών και  μπαίνοντας στο 2017 με κύμα εμπιστοσύνης - σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη και την ανάπτυξη της χρηματιστηριακής αγοράς σε ορισμένους τομείς των ΗΠΑ - θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πολύ ελκυστικό έτος" δήλωσε ο Mahn και προειδοποίησε ότι τυχόν εκτροχιασμός της προεδρίας Trump - όπως μια καθυστέρηση ή αδυναμία να καταργηθεί Obamacare - θα μπορούσε να προκαλέσει υποχώρηση στην αγορά.
«Πολλοί επενδυτές εφησυχάζουμε με μια ψευδή αίσθηση της άνεσης», δήλωσε . "Θα μπορούσαμε να δούμε κάποια μεταβλητότητα στις αρχές του έτους, εφόσον φαίνεται ότι αυτό που ο καθένας υποστηρίζει στις αγορές δεν θα συμβεί σύντομα."
Όταν ρωτήθηκε αν η νέα χρονιά θα φέρει αποκόμιση κερδών ο Art Cashin, διευθυντής επιχειρήσεων της UBS, ήταν διστακτικός να πεί ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.
"Αρχικά, θα έλεγε κανείς ότι σε ένα νέο έτος, θα υπάρξουν νέα χρήματα που θα επενδυθούν, αλλά το τι θα συμβεί στην Ουάσιγκτον αποτελεί μια σημαντική παράμερο», είπε. «Θα δούμε πώς θα πάνε οι ακροάσεις για τους υποψηφίους,  ενώ οι πολιτικές του Trump δεν θα εφαρμοστούν εύκολα ... Θα υπάρξει κάποια αναποφασιστικότητα, αν θέλουν να παρακολουθήσουν πώς λειτουργεί το πολιτικό κόστος".
Κοιτάζοντας μπροστά για το 2017, ο David Schaffer, Διευθύνων Σύμβουλος της   Raymond James,  επεσήμανε ότι μεταξύ των κορυφαίων ανησυχιών για το νέο έτος είναι τα "τυχαία" tweets του Trump, η ενίσχυση της παρουσίας της Ρωσίας στην γεωπολιτική σκηνή, η τιμολόγηση των  φαρμάκων, η γήρανση των υποδομών και οι παραβιάσεις ασφάλειας στο λογισμικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης