Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ενεργειακή πολιτική του Trump, πριν καν υλοποιηθεί, έδωσε ώθηση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

tags :
Η ενεργειακή πολιτική του Trump, πριν καν υλοποιηθεί, έδωσε ώθηση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Εξαρση των παραγγελιών για ανεμογεννήτριες από τις ΗΠΑ τις τρεις τελευταίες ημέρες
Μια έξαρση των παραγγελιών της τελευταίας στιγμής από τις Ηνωμένες Πολιτείες έφερε την δανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas σε «καλό δρόμο» κλείνοντας την υψηλότερη σύμβασή της τα τελευταία έξι χρόνια ενώ χαλάρωσε και τις ανησυχίες ορισμένων επενδυτών για την ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του Trump.
Η Vestas Wind Systems και οι αντίπαλοί της επωφελούνται από μια νέα εστίαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ενθαρρύνεται από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή που υπεγράφη τον περασμένο Δεκέμβριο και την πενταετή παράταση του Production Tax Credit στις ΗΠΑ.
Αλλά η τιμή της μετοχής της Vestas η οποία είχε υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του 2016, τέθηκε υπό πίεση στις αρχές Νοεμβρίου όταν προειδοποίησε για μια επιβράδυνση στην αγορά των ΗΠΑ το επόμενο έτος, σε συνδυασμό με τη νίκη του Donald Trump, ο οποίος είχε εκφράσει την υποστήριξή για συμβατικά ορυκτά καύσιμα.
Η εταιρεία, ωστόσο, έχει ανακοινώσει οκτώ παραγγελίες στις ΗΠΑ, από την Τετάρτη 28/12/2016 έως την Παρασκευή 30/12/2016 συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας.
Ο Jacob Pedersen αναλυτής της Sydbank δήλωσε ότι είναι «πολύ θετική έκπληξη» η προοπτική για ένα νέο ρεκόρ,  καθώς σηματοδοτεί ότι το 2018 θα μπορούσε να φέρει μεγάλη άνοδο στον κλάδο μετά από μια αναμενόμενη μικρή πτώση το επόμενο έτος.
Εκτίμησε ότι η αυξημένη αβεβαιότητα μετά την εκλογή νίκη του Trump, αλλά και η ανησυχία για την επιδείνωση των συνθηκών για τα αιολικά πάρκα δεν θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις μέχρι το 2020 το νωρίτερο.
«Η αιολική και  οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν ευρεία διακομματική υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες," δήλωσε στο Reuters  εκπρόσωπος της Vestas και συμπλήρωσε ότι η  ανταγωνιστικότητα της αιολικής ενέργειας έναντι άλλων πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα "συμβάλει στη διασφάλιση του μέλλοντός της».
Η προεδρία Trump θα μπορούσε "θεωρητικά" να είναι αρνητική για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δήλωσε στο Reuters η Marika Fredriksson Chief Financial Officer, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί αν η βιομηχανία που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας, είναι ο κύριος πολιτικός στόχος για τον Trump.
Η Vestas ανακοίνωσε παραγγελίες ανεμογεννητριών για συνολικά 8,92 γιγαβάτ το τρέχον έτος, από 8,10 γιγαβάτ κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Λαμβάνοντας υπόψη και τις αιφνιδιαστικές συμφωνίες της τελευταίας στιγμής, η λήψη παραγγελιών για το 2016 προβλέπεται να αυξηθεί πάνω 8,94 γιγαβάτ.
Η Vestas ανακοίνωσε παραγγελίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για πάνω από 3,1 γιγαβάτ το τρέχον έτος, περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των παραγγελιών της, από 2,87 γιγαβάτ το 2015.
Το συνολικό ποσό για το 2016, συμπεριλαμβανομένων και των αιφνιδιαστικών παραγγελών, θα ανακοινωθούν στις 8 Φεβρουαρίου 2017, όταν η Vestas δημοσιεύει τα ετήσια αποτελέσματά της .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης