Περιβάλλον

Καθαρότερο καύσιμο για το Πεκίνο δημιούργησε η Sinopec

Καθαρότερο καύσιμο για το Πεκίνο δημιούργησε η Sinopec
Το Πεκίνο θα είναι η πρώτη πόλη στην Κίνα που θα υιοθετήσει το νέο πρότυπο καύσιμο της  Sinopec, γνωστό ως "Beijing Six"
Η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης της Κίνας η Sinopec Corp, ξεκίνησε  την Παρασκευή την τροφοδοσία της  κινεζικής πρωτεύουσας με ένα νέο προϊόν βενζίνης και ντίζελ, χαμηλότερων βαθμών εκπομπών, σύμφωνα με τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του νέφους που μαστίζει τη χώρα μόλις ένα μήνα μέσα στο χειμώνα.
Το Πεκίνο θα είναι η πρώτη πόλη στην Κίνα που θα  υιοθετήσει το  νέο πρότυπο καύσιμο της  Sinopec – γνωστό ως «Πεκίνο Έξι» ('Beijing Six) – καθώς από την 1η Ιανουαρίου  αναπτύχθηκε για όλη τη  χώρα το «Εθνική Πέντε» ( 'National Five'), παρόμοιο με διαβάθμιση καυσίμου «Euro V» της Ευρώπης, για τη βενζίνη και ντίζελ.
Η Sinopec  ανακοίνωσε την Παρασκευή 30/12/2016 ότι από τα  μέσα Φεβρουαρίου σχεδιάζει να προμηθεύσει τα 562 πρατήρια βενζίνης της στο Πεκίνο με το καύσιμο «Πεκίνο Έξι» χωρίς όμως να ανακοινώσει το κόστος του έργου.
Ενώ 'National Five' έχει περιεκτικότητα σε θείο 10 μέρη ανά εκατομμύριο, το 'Beijing Six έχει μεταξύ άλλων προδιαγραφών ακόμη χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου.
Η Sinopec ανακοίνωσε επίσης ότι τα τρία διυλιστήρια της - Cangzhou, Yanshan και Qilu - θα είναι οι κύριοι παραγωγοί του νέου καυσίμου. Το εργοστάσιο Yanshan, που βρίσκεται στα προάστια του Πεκίνου, προμήθεύει  το 75% του συνόλου της βενζίνης που απαιτείται για τα πρατήρια της  Sinopec στο Πεκίνο.

www.worldenergynews .gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης