Διεθνή

Τελεσίγραφο Trump στον Erdogan: Δεν διαπραγματευόμαστε μέχρι να ελευθερώσεις τον πάστορα

tags :
Τελεσίγραφο Trump στον Erdogan: Δεν διαπραγματευόμαστε μέχρι να ελευθερώσεις τον πάστορα

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Τουρκία για τον ιερωμένο

Τελεσίγραφο στον Erdogan ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν με την Τουρκία αν δεν απελευθερωθεί ο Αμερικανός πάστορας, έστειλε ο Donald Trump, δια στόματος του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Bolton.
O Bolton συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις ΗΠΑ για να συζητήσουν σχετικά με την κράτηση από τις τουρκικές αρχές του αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Andrew Branson, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.
«Κατόπιν αιτήματος του τούρκου πρεσβευτή, ο πρεσβευτής Bolton συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Τουρκίας Serdar Kilic (τη Δευτέρα) στον Λευκό Οίκο.
Συζήτησαν σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον και για την κατάσταση της σχέσης των ΗΠΑ με την Τουρκία», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Sarah Huckabee Sanders.
Η Sanders αναφέρθηκε στον Bolton ανακαλώντας τον παλιότερο τίτλο του, αυτόν του πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.
Παρά τα δημοσιεύματα ότι η Ουάσινγκτον έχει ορίσει προθεσμία στην Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον Branson και να του επιτρέψει να φύγει από τη χώρα, Aμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως δεν έχει δοθεί τέτοια προθεσμία.
Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Τουρκία για τον ιερωμένο.
Ο Trump μοιάζει προς το παρόν να αρκείται στην οικονομική πίεση που ασκεί η Ουάσινγκτον να βαραίνει στην τουρκική οικονομία.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα κυρώσεις στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του προέδρου της Τουρκίας Erdogan, για να επιτείνει την πίεση που ασκεί στη χώρα να απαλλάξει και να αφήσει ελεύθερο τον Μπράνσον.
Ο πάστορας κατηγορείται ιδίως ότι υποστήριξε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος εναντίον του Erdogan ο 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης