Διεθνή

Με την υπογραφή της Senvion αιολικό έργο ισχύος 205 MW στην Χιλή

tags :
Με την υπογραφή της Senvion αιολικό έργο ισχύος 205 MW στην Χιλή

Η εγκατάσταση 89 ανεμογεννητριών τύπου 2.3M130  στην επαρχία Huasco στη βόρεια Χιλή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους

Σύμβαση με τις ισπανικές εταιρείες ενέργειας GPG και Grupo Ibereolica Renovables που εδρεύουν στη Μαδρίτη, υπέγραψε η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία ανεμογεννητριών, η Senvion για την προμήθεια στροβίλων συνολικής χωρητικότητας 204,7 (MW) στην περιοχή Atacama της Χιλής.

Ειδικότερα, η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια της νεότερης ανεμογεννήτριας της Senvion, την πλατφόρμα 2.XM για το μεγαλύτερο έργο της στη χώρα, το έργο Cabo Leones II, μαζί με μια μακροπρόθεσμη συμφωνία παροχής υπηρεσιών.

Παράλληλα, η εγκατάσταση 89 ανεμογεννητριών τύπου 2.3M130  στην επαρχία Huasco στη βόρεια Χιλή θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

Ο συγκεκριμένος τύπος του στροβίλου 2.3 Μ130 της Senvion παρέχει μια εξειδικευμένη τεχνολογική λύση για χαμηλές αιολικές τοποθεσίες.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής και επικεφαλής χρηματοοικονομικός υπάλληλος της Senvion, Manav Sharma δήλωσε ότι ήταν η πρώτη σύμβασή τους με την GPG και την Grupo Ibereolica Renovables.

Η Grupo Ibereolica Renovables είναι ένας ανεξάρτητος όμιλος επικεντρωμένος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με λειτουργίες άνω των 400 MW στην Ισπανία και την Χιλή, 300 ΜW υπό κατασκευή καθώς επίσης και άλλες 2,5 GW υπό ανάπτυξη σε αιολικά, ηλιακά και υδροηλεκτρικά έργα στην Ισπανία, τη Χιλή, το Περού και τη Βραζιλία.

Τέλος, η Global Power Generation (GPG) ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης