Διεθνή

Εναντίωση της Ουγγαρίας στον αγωγό Nord Stream 2

Εναντίωση της Ουγγαρίας στον αγωγό Nord Stream 2

Ο Kaderjak υποστήριξε ότι η φθηνότερη γραμμή παράδοσης φυσικού αερίου είναι μέσω της Ουκρανίας - μια διαδρομή που προτιμά η Ουγγαρία

Πιο πολλά θα είναι τα μειονεκτήματα από τα οφέλη για την Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τον υπουργό της Ουγγαρίας για την πολιτική ενέργειας και κλίματος, Peter Kaderjak, με αφορμή την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλαασας.

Σύμφωνα με την Daily News της Ουγγαρίας, ο Kaderjak τάχθηκε υπέρ ενός αγωγού μεταξύ Ρουμανίας-Ουγγαρίας-Σλοβακίας και Αυστρίας ως καλύτερης και πιο ελπιδοφόρας επιλογής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την πρώτη ανακοίνωση του έργου του Nord Stream 2, η Ουγγαρία δεν είχε εκφράσει κάποια αντίθεσή της.

Ωστόσο, τώρα ο Kaderjak ισχυρίζεται ότι, «Με το Nord Stream 2, η Ουγγαρία θα έχει πρόσθετες τιμές για να πληρώσει».

Ο Kaderjak υποστήριξε ότι η φθηνότερη γραμμή παράδοσης φυσικού αερίου είναι μέσω της Ουκρανίας - μια διαδρομή που προτιμά η Ουγγαρία.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Τσεχία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ουκρανία αντιτίθενται στο έργο, το οποίο έχει ως στόχο τη μεταφορά 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι θα αυξήσει το μονοπώλιο της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης