Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δύο προτάσεις Juncker στον Trump για την μείωση δασμών

tags :
Δύο προτάσεις Juncker στον Trump για την μείωση δασμών

Όλα θα εξαρτηθούν από το αν ο Trump θα δεχθεί να άρει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ε.Ε.

Δύο προτάσεις για τον περιορισμό των εμπορικών εντάσεων  θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  J.C. Juncker όταν συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο D. Trump την Τετάρτη.
Σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου στην Politico οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα βασιστεί στο κατά πόσον ο Trump  θα δεχθεί να άρει τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ε.Ε. και να μην επιβάλει νέους δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.
Αύριο ο Juncker  θα προτείνει την διαπραγμάτευση μιας πολυμερούς συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Ε.Ε., την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και άλλων χωρώνμε ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο την μείωση των δασμών στα αυτοκίνητα και στα εξαρτήματα αυτοκινήτων σε μηδενικά επίπεδα, σημείωσε ο αξιωματούχος.
Η Ε.Ε. προτιμάει μια τέτοια συμφωνία με πολλές χώρες από μια διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ, γιατί με βάση τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου μια τέτοια συμφωνία θα απαιτούσε από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. να προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση και σε άλλες χώρες, σημείωσε ο αξιωματούχος.
Η δεύτερη πρόταση Juncker αφορά την διαπραγμάτευση μιας περιορισμένης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ που θα είναι επικεντρωμένη μόνο στους δασμούς στο βιομηχανικό τομέα, πρόσθεσε ο ίδιος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης