Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Τρεις νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκιανίασε ο Sisi

Αίγυπτος: Τρεις νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκιανίασε ο Sisi

Τα νέα έργα αποτελούν μέρος συμφωνίας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια φυσικού αερίου και αιολικής ενέργειας

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi εγκαινίασε την Τρίτη 24/7/2018 τρεις νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής   συνολικού κόστους 6 δισ. ευρώ (7 δισ. δολ.) που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο ανάπτυξης της χώρας.
Η οξεία έλλειψη ενέργειας στα χρόνια που ακολούθησαν την εξέγερση της Αιγύπτου το 2011 οδήγησε σε συχνές περικοπές στη βιομηχανική παραγωγή, αλλά τα νέα έργα που ξεκίνησαν το 2015 αποτελούν μέρος συμφωνίας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια φυσικού αερίου και αιολικής ενέργειας.
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων του σταθμού παραγωγής φυσικού αερίου στη διοικητική πρωτεύουσα, μια νέα πόλη που χτίστηκε ανατολικά του Καΐρου, ο Sisi επαίνεσε την ικανότητα της Αιγύπτου να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας του πληθυσμού της χώρας που φθάνει σχεδόν τα 100 εκατομμύρια.
«Σήμερα είναι μια ημέρα ελπίδας», είπε ο Sisi. «Έχουμε προχωρήσει πολύ, σε ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της οικοδόμησης και της ανάπτυξης της χώρας».
Το εργοστάσιο 4.800 μεγαβάτ (MW) ήταν ένα από τα δύο που κατασκευάστηκε από την κοινή επιχείρηση μεταξύ της Siemens και της Orascom Construction στην Αίγυπτο, ανέφερε η Orascom σε ανακοίνωση , προσθέτοντας ότι το δεύτερο έργο στο Burrulus στο Δέλτα του Νείλου έχει παραγωγική ικανότητα 9.600 MW.
Ο  Sisi παρουσίασε επίσης έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο Beni Suef, 110 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Το εργοστάσιο έχει επίσης δυναμικότητα 4.800 MW, επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες των 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Al-Ahram.
Ο  Sisi εγκιανίασε επίσης ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στον κόσμο, που χτίστηκε με κόστος 12 δισ. Αιγυπτιακές λίρες (673 εκατ. δολάρια). Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο σταθμός Gebel el-Zeit, που βρίσκεται στην επαρχία της Ερυθράς Θάλασσας, έχει χωρητικότητα 580 MW.
Η Αίγυπτος στοχεύει να καλύψει το 20% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές έως το 2022 και μέχρι 40% μέχρι το 2035. Η ανανεώσιμη ενέργεια καλύπτει σήμερα μόνο περίπου το 3% των αναγκών της Αιγύπτου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης