Διεθνή

Coats (ΗΠΑ): Σχεδόν απίθανο η Β. Κορέα να καταστρέψει μέσα σε έναν χρόνο το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Coats (ΗΠΑ): Σχεδόν απίθανο η Β. Κορέα να καταστρέψει μέσα σε έναν χρόνο το πυρηνικό της οπλοστάσιο

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία υποστήριξε ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ

Την εκτίμηση πως είναι σχεδόν απίθανο η Βόρεια Κορέα να έχει εξαλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να έχει καταστρέψει το οπλοστάσιο της σε έναν χρόνο από σήμερα, αν και αυτό είναι εφικτό από τεχνικής άποψης διατύπωσε ο Dan Coats, διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια του Aspen Security Forum στο Κολοράντο σχετικά με τη δήλωση του John Bolton συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει αποπυρηνικοποιηθεί μέσα σ' έναν χρόνο, ο Coats απάντησε ότι «είναι εφικτό από τεχνική άποψη, αλλά πιθανότατα δεν πρόκειται να γίνει».
«Πρόκειται για μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία απ' ό,τι νομίζει ο περισσότερος κόσμος.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo έχει «πει ξεκάθαρα πως αυτό είναι δύσκολο, ότι θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα» και προέβλεψε ένα «πιο μακρύ χρονοδιάγραμμα» τόνισε ο Coats, υπογραμμίζοντας πως πράγματι ο Kim Jong Un έκανε τη δέσμευση ότι η χώρα του θα αποπυρηνικοποιηθεί, αλλά συμπλήρωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι περιμένουν να δουν τι θα πράξει.
«Δεν νομίζω πως πρέπει να προχωρήσουμε με βάση την υπόθεση πως όλα θα πάνε καλά.
Αλλά μας παρουσιάστηκε η ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε αυτό αντί δυνητικά να εμπλεκόμασταν σε πόλεμο με ένα κράτος που δυνητικά διέθετε πυρηνικό οπλοστάσιο κι έχει έναν κάπως ασταθή ηγέτη, οπότε γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια;» διερωτήθηκε ο Coats.
Ερωτηθείς για τη συνάντηση Trump – Putin, ο Coats υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης