Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία αλλάζει για πρώτη φορά τον τύπο τιμολόγησης αργού για την Ασία

Η Σαουδική Αραβία αλλάζει για πρώτη φορά τον τύπο τιμολόγησης αργού για την Ασία

Από τον Οκκτώβριο θα ξεκινήσουν οι αλλαγές

Η Saudi Aramco σχεδιάζει να αλλάξει τον τύπο που χρησιμοποιείται για την τιμολόγηση των μακροπρόθεσμων πωλήσεων αργού πετρελαίου της στην Ασία από τον Οκτώβριο, σηματοδοτώντας την πρώτη αλλαγή στα σημεία αναφοράς για τις επίσημες τιμές πώλησης (OSP) από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 , ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη 4/6/2018.
Σύμφωνα με το Reuters ο νέος τύπος θα βασίζεται στις μέσες μηνιαίες τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων αργού του Ομάν που διαπραγματεύονται στο Dubai Mercantile Exchange (DME) και στην μέση τιμή μετρητών για το Ντουμπάι, την οποία αξιολογεί η εταιρεία S & P Global Platts, αντί του μέσου όρου των τιμών Ομάν και Ντουμπάι  που αξιολογεί η Platts, δήλωσε ο Aramco.
Τα OSPs της Saudi Aramco για τον Οκτώβριο θα βασίζονται στις μέσες τιμές διακανονισμού για το συμβόλαιο DME του Δεκέμβρη του Ομάν και την τιμή του Δεκεμβρίου του Ντουμπάι που αξιολόγησε η Platts, οι οποίες καθορίζονται τον Οκτώβριο.
Ενώ η απόφαση της Saudi Aramco εξέπληξε την αγορά, μια πρόταση για αλλαγή σημείων αναφοράς έχει συζητηθεί εσωτερικά για χρόνια, ανέφεραν οι πηγές.
Το DME ξεκίνησε τη σύμβαση του Ομάν το 2007 και είναι το πιο ρευστό συμβόλαιο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με φυσική παράδοση για το αργό πετρέλαιο στη Μέση Ανατολή. Συγκριτικά, σπανιότερα προσφέρονται προσφορές ή προσφορές για φορτία του Ομάν κατά την αξιολόγηση της τιμής αγοράς Platt-on-clos.
Πέρυσι, ο οργανισμός εμπορίας πετρελαίου του Ιράκ (SOMO) πρότεινε την τιμολόγηση των πωλήσεων ακατέργαστων προϊόντων της Basra στην Ασία στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης DME του Ομάν, ξεκινώντας από τα φορτία του Ιανουαρίου, αλλά το σχέδιο δεν προχώρησε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης