Διεθνή

Την αύξηση παραγωγής πετρελαίου εξετάζει το Αμπού Ντάμπι

Την αύξηση παραγωγής πετρελαίου εξετάζει το Αμπού Ντάμπι

Η Adnoc μπορεί να αντλήσει μέχρι και 3,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα στα 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους

Έτοιμο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου δήλωσε το Αμπού Ντάμπι σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που έθεσε ο ΟΠΕΚ και οι συμμαχικοί παραγωγοί, επαναλαμβάνοντας τις παρατηρήσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα ενισχύσει την προσφορά για την κάλυψη της ζήτησης.

Η National Oil Co του Αμπού Ντάμπι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, αν αυτό απαιτείται για να βοηθήσει στην άμβλυνση κάθε πιθανής έλλειψης εφοδιασμού στην αγορά, αναφέρει μεταξύ άλλων το bloomberg σχετικά με το θέμα.

Ειδικότερα, η Adnoc, όπως είναι γνωστή, μπορεί να αντλήσει μέχρι και 3,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα στα 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους.

Η Adnoc δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις χορηγήσεις των πελατών της για τον Αύγουστο. Για να συμμορφωθεί με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για το 2016 για μείωση της παραγωγής, η Adnoc είχε παραδώσει στους πελάτες λιγότερο πετρέλαιο από ό, τι είχε συνάψει για να αγοράσει. Σύμφωνα με μακροπρόθεσμες συμβάσεις αργού πετρελαίου, οι αγοραστές και οι πωλητές γενικά έχουν περιθώρια εφοδιασμού ή να λαμβάνουν περίπου 5 τοις εκατό έως 10 τοις εκατό περισσότερο ή λιγότερο πετρέλαιο κάθε μήνα από ότι συμφωνήθηκε. Η Adnoc ενημερώνει γενικά τους πελάτες της σχετικά με τις χορηγήσεις πετρελαίου στο τέλος κάθε μήνα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης