Διεθνή

Καναδάς: Oι εργασίες για τον αγωγό Trans Mountain θα αρχίσουν μετά το κλείσιμο της συμφωνίας

Καναδάς: Oι εργασίες για τον αγωγό Trans Mountain θα αρχίσουν μετά το κλείσιμο της συμφωνίας

Η καναδική κυβέρνηση συμφώνησε να αγοράσει τον αγωγό Trans Mountain της Kinder Morgan Canada Ltd για 4,5 δισ. δολάρια Καναδά  (3,4 δισ. δολάρια ΗΠΑ)

Η καναδική κυβέρνηση θα επιθυμούσε να επιταχυνθεί η κατασκευή επέκτασης του αγωγού Trans Mountain, αλλά δεν έχει κανέναν έλεγχο επί των αποφάσεων για την επανέναρξη ή την έναρξη νέων εργασιών έως ότου αναλάβει την κυριότητα του μεγάλου έργου αγωγού αργού πετρελαίου, δήλωσε  ο υπουργός φυσικών πόρων του Καναδά.
"Πιστεύουμε ότι η κατασκευή και η διαμονή σε ένα πρόγραμμα είναι σημαντική, αλλά αυτό θα είναι μέχρι η Kinder Morgan είναι ιδιοκτήτης του αγωγού", δήλωσε ο Jim Carr σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον, όπου παρακολουθεί το World Gas Διάσκεψη.
Ο Carr δήλωσε ότι αναμένει να κλείσει η συμφωνία στα "μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού".
Η καναδική κυβέρνηση συμφώνησε να αγοράσει τον αγωγό Trans Mountain της Kinder Morgan Canada Ltd   για 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά  (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στα τέλη Μαΐου, υποσχόμενη ότι η συμφωνία θα επέτρεπε την άμεση έναρξη εργασιών για την επέκταση.
Η Kinder Morgan σταμάτησε όλες τις μη ουσιαστικές εργασίες για το έργο των 7,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα τον Μάιο, επικαλούμενη την κανονιστική αβεβαιότητα και την αντίθεση της περιφέρειας της Βρετανικής Κολομβίας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης