Διεθνή

Υψηλότεροι φόροι αερίου από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε 7 πολιτείες των ΗΠΑ

Υψηλότεροι φόροι αερίου από 1ης Ιανουαρίου 2017 σε 7 πολιτείες των ΗΠΑ
Οι αυτοκινητιστές σε εννέα πολιτείες των ΗΠΑ θα πληρώσουν ακριβότερα το φυσικό αέριο από την Πρωτοχρονιά μετά τις αλλαγές στη φορολογία φυσικού αερίου.
Η Πενσυλβάνια έχει ήδη τη μεγαλύτερη φορολογία  φυσικού αερίου στη χώρα, σε 50,4 σεντ ανά γαλόνι, σύμφωνα με το Tax Foundation.
Το ποσοστό θα αυξηθεί 7,9 σεντ ανά γαλόνι με το νέο έτος, με βάση ένα νόμο του 2013 σύμφωνα με δημοσίευμα του USA Today.
Η δεύτερη μεγάλη αύξηση είναι στο Μίτσιγκαν, όπου ο φόρος φυσικού αερίου είναι ήδη 30,54 σεντ ανά γαλόνι.
Το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί 7,3 σεντ ανά γαλόνι, με βάση ένα νόμο του 2015.
Στη  Νεμπράσκα ο φόρος είναι 27,7 σεντ ανά γαλόνι ανεβαίνει 1,5 σεντ ανά γαλόνι, ως μέρος μιας τεσσάρων σταδίων αύξησης που εγκρίθηκε το 2015.
Γεωργία, Βόρεια Καρολίνα, Ιντιάνα και τη Φλόριντα θα δουν  μικρότερη του 1 σεντ αύξηση στην τιμή ανά γαλόνι, με βάση τις αυτόματες ρυθμίσεις, σύμφωνα με το Tax Foundation για τη φορολογία και την οικονομική πολιτική.
Δύο πολιτείες -Νέα Υόρκη και Δυτική Βιρτζίνια, θα έχουν μικρές μειώσεις με βάση αυτόματες ρυθμίσεις και το ποσοστό του Empire State θα μειωθεί 0,8 σεντ ανά γαλόνι και ο ρυθμός Mountain State θα μειωθεί 1 σεντ ανά γαλόνι.
Οι αυξήσεις αντανακλούν τις προσπάθειες των πολιτειών να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς για έργα οδοποιίας σε μια εποχή που το Κογκρέσο διατηρεί  την ομοσπονδιακή φορολογική αερίου των 18,4 σεντ ανά γαλόνι από το 1993. Παράγοντες της αγοράς και κατασκευαστική βιομηχανία υποστηρίζουν ότι η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση δεν συμβαδίζει με πληθωρισμού και πιο αποδοτικά αυτοκίνητα.
Οι ψηφοφόροι σε 22 πολιτείες έχουν εγκρίνει πρωτοβουλίες συνολικού ύψους άνω των 200 δισ δολαρίων για συγκοινωνιακά  έργα, σύμφωνα American Road and Transportation Builders Association.
Η χρηματοδότηση των μέτρων αυτών προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις και τους φόρους ακίνητης περιουσίας.
Τα νομοθετικά σώματα  των πολιτειών αναμένεται να συζητήσουν τους φόρους του φυσικού αερίου το 2017.
"Συνολικά, φαίνεται ότι πάνω από μια ντουζίνα πολιτείες θα συζητήσουν σοβαρές αλλαγές στη φορολογία αερίου την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Carl Davis, διευθυντής έρευνας στο Institute on Taxation and Economic Policy
Η Αλάσκα δεν έχει εγείρει θέμα φόρου φυσικού αερίου από το 1970 και έχει το χαμηλότερο ποσοστό στη χώρα, σύμφωνα με  το Tax Foundation.
Αλλά ο κυβερνήτης Bill Walker πρότεινε στις 15/12/2016 να τριπλασιασθεί ο φόρος φυσικού αερίου τα επόμενα δύο χρόνια, ως μέρος του προϋπολογισμού του.
Ο τρέχον φόρος των 8 σεντ ανά γαλόνι θα διπλασιάσει την 1η Ιουλίου, το 2017, και θα προστεθεί ένα άλλο 8 σεντς ανά γαλόνι την 1η Ιουλίου, 2018, εφόσον η πρόταση εγκριθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης