Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο της Edison για τα ηλεκτρικά δίκτυα φόρτισης οχημάτων στην Καλιφόρνια

Το σχέδιο της Edison για τα ηλεκτρικά δίκτυα φόρτισης οχημάτων στην Καλιφόρνια

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια θέλει 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2030

Την επέκταση των ηλεκτρικών δικτύων φόρτισης αυτοκινήτων εξετάζει να εφαρμόσει η εταιρεία Edison της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ειδικότερα, σκοπεύει σύμφωνα με το Bloomberg να δαπανήσει 760 εκατ. ευρώ για τη συγκεκριμένη ηλεκτρική κίνηση, δεδομένου ότι το κράτος ργάζεται για τη δημιουργία περισσότερων οχημάτων χωρίς εκπομπές ρύπων στο δρόμο.

 

Η Edison ανέφερε χθες (26/6) ότι είχε καταθέσει σχέδιο με κρατικές ρυθμιστικές αρχές για να υποστηρίξει την εγκατάσταση 48.000 λιμένων χρέωσης σε διάστημα τεσσάρων ετών. Η SoCalEd κέρδισε ήδη 343 εκατομμύρια δολάρια από τις ρυθμιστικές αρχές για να βοηθήσει στην κατασκευή των δικτύων που είναι απαραίτητα για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων μεσαίας και μεγάλης ισχύος.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια  Jerry Brown θεωρεί την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων ως βασικό στοιχείο της προσπάθειάς του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Νωρίτερα φέτος, περιέγραψε σχέδιο ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επέκταση ενός δικτύου χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας και σταθμών υδρογόνου ως μέρος του στόχου του κράτους να περάσει 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στο δρόμο μέχρι το 2030.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης