Διεθνή

Η Petrobras παρατείνει την προθεσμία για την υπογραφή συμφωνιών για 4 διυλιστήρια

tags :
Η Petrobras παρατείνει την προθεσμία για την υπογραφή συμφωνιών για 4 διυλιστήρια

Η σχεδιαζόμενη πώληση από την Petrobras ποσοστού 60% σε τέσσερα διυλιστήρια, που ανακοινώθηκε στις 19 Απριλίου, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την παρααχώρηση περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση του χρέους

Η βραζιλιάνικη κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petróleo Brasileiro SA ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρέτεινε την προθεσμία για την υπογραφή συμφωνιών στον τομέα της διύλισης, όπως ζήτησαν τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Πέντε εταιρείες έχουν υπογράψει συμφωνίες και άλλες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ανέφερε η Petrobras, χωρίς να κατονομάζει τις επιχειρήσεις. Η νέα προθεσμία δεν κοινοποιήθηκε.
Η σχεδιαζόμενη πώληση από την Petrobras ποσοστού 60% σε τέσσερα διυλιστήρια, που ανακοινώθηκε στις 19 Απριλίου, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την παρααχώρηση περιουσιακών στοιχείων με στόχο τη μείωση του χρέους.
Η Petrobras δήλωσε ότι θα διατηρήσει περίπου το 75% της εγχώριας παραγωγικής της ικανότητας μετά την ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων μονάδων.
Σύμφωνα με το Reuters στις 24 Μαΐου η Petrobras θα δεχόταν μη δεσμευτικές προτάσεις. Μεταξύ των πιθανών υποψηφίων ήταν οι εταιρείες Pátria Investimentos Ltda, που έχει συνάψει σύμβαση επένδυσης με την Blackstone Group LP και την First Reserve Management LP, καθώς και με τις βραζιλιάνικες εταιρείες Ultrapar Participações SA και Cosan SA Indústria e Comércio.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης