Ενέργεια

P.Wogan (CEO Gaslog): Το επενδυτικό σχήμα του FSRU Αλεξανδρούπολης έτοιμο μέσα στο 2018

P.Wogan (CEO Gaslog): Το επενδυτικό σχήμα του FSRU Αλεξανδρούπολης έτοιμο μέσα στο 2018

Ισχυρές οι προοπτικές του LNG συμφώνησαν οι CEO στο Investor Day της Capital Link

Oι μεγάλες προοπτικές του LNG αναπτύχθηκαν κατά το Investor Day που διοργάνωσε η Capital Link για τα Ποσειδώνεια. Ο CEO της GASLOG κ. Paul Wogan που ήταν μεταξύ των ομιλητών αναφέρθηκε στην σημασία των FSRU.

Μιλώντας προς το WEN εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το επενδυτικό σχήμα για το FSRU της Αλεξανδρούπολης θα ολοκληρωθεί εντός του έτους με την συμμετοχή της ΔΕΠΑ και της βουλγαρικής πλευράς.
Τα FSRU πολλαπλασιάζονται στην Κίνα, ανέφερε στην ομιλία του, ο κ. Wogan. Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Tony Lauritzen  ο οποίος είναι ο CEO στην Dynagas που ανήκει στον εφοπλιστή κ. Γ. Προκοπίου, ο οποίος σημείωσε ότι η Κίνα διαθέτει σημαντικά περιθώρια για αύξηση της χρήσης του LNG καθώς προς το παρόν αυτό καταλαμβάνει μόλις το 6% του συνόλου της αγοράς.
Οι προοπτικές εξάλλου εισαγωγής καλής ποιότητας LNG στην Κίνα από τις ΗΠΑ αναλύθηκαν από τους ομιλητές μεταξύ των οποίων στο συγκεκριμένο πάνελ ήσαν ο γνωστός εφοπλιστής κ. Χάρης Βαφειάς, CEO της Stealthgas, ο κ. Σταύρος Χατζηγιώργης CEO της Maran Gas Maritime και ο κ. Χρ. Οικονόμου ιδρυτής της LNGShips, γιός του πού γνωστού επίσης Δημήτρη Οικονόμου στον χώρο της ναυτιλίας.
Ο κ. Βαφειάς αναφέρθηκε και αυτός στην προοπτική του κλάδου LPG – LNG και σημείωσε ότι ο όμιλός του αναμένει την κατασκευή 3 πλοίων.
Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι ο κλάδος έχει έλλειψη σε σχέση με τις ανάγκες για νέα πλοία, όπως όμως σημείωσε  ο κ. Wogan το ρίσκο για μακροπρόθεσμες παραγγελίες αφορά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας η οποία είναι ταχεία και ως εκ τούτου παρέχει διαρκώς νέες ευκαιρίες , απαξιώνοντας προηγούμενα μοντέλα.
Όλοι οι ομιλητές του συγκεκριμένου πάνελ συμφώνησαν ότι ο κλάδος του LNG θα απαιτήσει νέα πλοία στο αμέσως προσεχές διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης