Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 73,4% της βραζιλιάνικης Eletropaulo απέκτησε η Enel

Το 73,4% της βραζιλιάνικης Eletropaulo απέκτησε η Enel

Η εταιρεία της Βραζιλίας Energisa SA  ήταν η πρώτη που υπέβαλε μια πρόταση, αλλά παραιτήθηκε από τον αγώνα προσφορών αρκετά γρήγορα

To 73,4% της βραζιλιάνικης εταιρείας Eletropaulo Metropolitana Eletricidade de Sao Paulo SA απέκτησε η ιταλική Enel σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το renawablesnow.com, η προσφορά έγινε δεκτή από τους μετόχους έπειτα από την επίσημη δημοπρασία. Η ιταλική εταιρεία θα καταβάλει περίπου 1,27 δισεκατομμύρια ευρώ) για 122,7 εκατομμύρια μετοχές.

Η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε εξάλλου ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Εletropaulo ύψους 1,5 δισ. Ρεάλ.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Enel κέρδισε έναν σκληρό αγώνα δημοπρασίας με την Neoenergia SA, μια μονάδα της ισπανικής εταιρείας Iberdrola SA για να αποκτήσει τον έλεγχο της Eletropaulo.

Η εταιρεία της Βραζιλίας Energisa SA  ήταν η πρώτη που υπέβαλε μια πρόταση, αλλά παραιτήθηκε από τον αγώνα προσφορών αρκετά γρήγορα.

Τέλος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, με την εξαγορά αυτή η Enel ξεπερνά την CPFL Energias Renovaveis, που ελέγχεται από την κρατική εταιρεία Grid Corporation της Κίνας, ως ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης