Τελευταία Νέα
Commodities

Ο ΟΠΕΚ διατηρεί σταθερή την παραγωγή πετρελαίου καθώς οι υπουργοί συζητούν την επόμενη κίνηση

Ο ΟΠΕΚ διατηρεί σταθερή την παραγωγή πετρελαίου καθώς οι υπουργοί συζητούν την επόμενη κίνηση

Ο ΟΠΕΚ  άντλησε 31,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Μάιο

Ο ΟΠΕΚ διατηρεί σταθερή την παραγωγή πετρελαίου ακόμη και όταν συζητά για μια αύξηση.
Ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγών Πετρελαίου άντλησε 31,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον περασμένο μήνα, διατηρώντας σταθερή την παραγωγή στα επίπεδα για τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News. Η παραγωγή του Απριλίου ήταν η χαμηλότερη έτους.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί συζητούν για το αν θα αυξήσουν την παραγωγή μετά από τους περιορισμούς στην προσφορά που συμφώνησαν   στα τέλη του 2016 την εκκαθάριση της παγκόσμια υπερπροσφοράς πετρελαίου οδηγώντας τις τιμές σε υψηλό τριετίας .
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, σημείωσαν ότι μια αύξηση της παραγωγής  αργότερα φέτος θα αντισταθμίσει ενδεχόμενες μειώσεις από το Ιράν και τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, θα πρέπει να πείσουν και τα υπόλοιπα   24 μέλη, ορισμένοι από τους οποίους προτιμούν τις υψηλότερες τιμές.
Τα επίπεδα παραγωγής  διατηρήθηκαν σταθερά τον περασμένο μήνα οφείλονταν, ενώ οι εποχιακές αυξήσεις στη Σαουδική Αραβία αντισταθμίζουν τις απρογραμμάτιστες απώλειες στη Νιγηρία.
Η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, η οποία συνήθως το καλοκαίρι διοχετεύεται για να καλύψει τη ζήτηση ενέργειας για κλιματισμό, αυξήθηκε κατά περίπου 110.000 βαρέλια ημερησίως σε μόλις πάνω από 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Η παραγωγή της χώρας  έμεινε λίγο πάνω από 10 εκατομμύρια για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου καλοκαιριού.
Η παραγωγή στη Νιγηρία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα σε περισσότερο από ένα χρόνο μετά τις διακοπές σε βασικούς αγωγούς.  Και μειώθηκε κατά 190.000 βαρέλια ημερησίως στα 1,62 εκατομμύρια.
Η πτώση συνεχίστηκε επίσης στη Βενεζουέλα, καθώς η κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης επιβάρυνε τη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας. Παρήγαγε 1,44 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το χαμηλότερο επίπεδο μετά  από δεκαετίες.
Οι τιμές του αργού Brent, του παγκόσμιου δείκτη αναφοράς, έφθασαν τον περασμένο μήνα στα 80 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που απειλεί να πλήξει την παγκόσμια ζήτηση καυσίμων και έχει επικρίνει την πολιτική του ΟΠΕΚ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
 Επίσης πυροδότησε διαμαρτυρίες από τη Βραζιλία στη Σιβηρία.
Οι υπουργοί από ορισμένες βασικές χώρες του ΟΠΕΚ που συμμετείχαν στην συμφωνία προσφοράς-περιορισμού συναντήθηκαν στο Κουβέιτ στις 2 Ιουνίου, όπου "υπογράμμισαν την ανάγκη για υγιείς συνθήκες στην αγορά" και σταθερές εφοδιαστικές με πετρέλαιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή.
Τα 24 μέλη της συμμαχίας θα συναντηθούν στη Βιέννη αργότερα αυτό το μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης