Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Τριπλασιασμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους σε δύο χρόνια

ΙΕΑ: Τριπλασιασμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους σε δύο χρόνια

Το 2017 οι ιδιωτικοί φορτιστές σε κατοικίες και χώρους εργασίας εκτιμάται ότι ανέρχονται σχεδόν σε 3 εκατομμύρια παγκοσμίως

Τεράστια άνοδο σημειώνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, με το παγκόσμιο απόθεμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων να ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια οχήματα το 2017 (1 εκατ. το 2015 και 2 εκατ. το 2016).

Ειδικότερα, ο παγκόσμιος στόλος ηλεκτρικών οχημάτων πιθανότατα να υπερδιπλασιαστεί στα 13 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας με τις πωλήσεις να μπορούν να αυξάνονται κατά  24% ετησίως ως το 2030.

Το 2017 οι ιδιωτικοί φορτιστές σε κατοικίες και χώρους εργασίας εκτιμάται ότι ανέρχονται σχεδόν σε 3 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιπροσώπευαν το 39% των νέων πωλήσεων αυτοκινήτων στη Νορβηγία το 2017 - την πιο προηγμένη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο από την άποψη του μεριδίου των πωλήσεων.

Επιπλέον, η Ισλανδία και η Σουηδία, οι δύο επόμενες πιο επιτυχημένες αγορές, πέτυχαν 11,7% και 6,3% το μερίδιο πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2017, αντίστοιχα.

Περισσότερο από το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ήταν στην Κίνα, όπου το μερίδιο αγοράς τους ήταν 2,2% το 2017.

Τέλος, οι ΗΠΑ αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης