Commodities

Σαουδική Αραβία και Ρωσία συζητούν την αύξηση παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Σαουδική Αραβία και Ρωσία συζητούν την αύξηση παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Προβληματισμός από την πτώση που έχει παρατηρηθεί στα αποθέματα πετρελαίου

Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα (30/5) το πετρέλαιο με το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από Σαουδική Αραβία και Ρωσία να εξακολουθεί να διατηρεί τις τιμές του μαύρου χρυσού υπό πίεση.

Ειδικότερα, περί τις 10:10 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 75,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του 0,04% στα 66,70 δολ. ανά βαρέλι.

Παράλληλα, Σαουδική Αραβία και Ρωσία συζητούν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η πιθανή πτώση των εξαγωγών της Βενεζουέλας και του Ιράν.

Ωστόσο, όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα γίνει στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη για να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα για την χάραξη νέας στρατηγικής απέναντι στο μαύρο χρυσό.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η παραγωγή στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς, έχοντας αγγίξει τα 10,73 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης