Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lukoil "παγώνει" τα projects στο Ιράν λόγω της απειλής των αμερικανικών κυρώσεων

tags :
Η Lukoil

Αύξηση 75% στα 1,8 δισ. δολάρια σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο

H Lukoil ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, ανακοίνωσε  την Τρίτη 29/5/2018 ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει σε σχέδια για την ανάπτυξη projects στο Ιράν προς το παρόν λόγω της απειλής των αμερικανικών κυρώσεων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της εταιρείας στο Reuters.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων.
"Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις, υποθέτω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποια θα είναι τα σχέδιά μας (για το Ιράν). Προς το παρόν, ουσιαστικά, έχουμε τα πάντα σε αναμονή ", δήλωσε ο αξιωματούχος σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της Lukoil τη Δευτέρα.
Η  Lukoil ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το καθαρό κέρδος του πρώτου τριμήνου αυξήθηκε σε 109,1 δισ. ρούβλια (1,8 δισ. δολάρια), αυξημένο κατά 75% σε σχέση με το προηγούμενο έτος που προήλθε από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η εστίαση της εταιρείας παρέμεινε στην εγχώρια επιχειρηματική της δραστηριότητα..
Η Lukoil βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ιράν για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου Abe Timur και Mansuri.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης