Διεθνή

 Η Petrobras προτείνει μεταβλητούς φορολογικούς συντελεστές για σταθεροποίηση των τιμών καυσίμων 

 Η Petrobras προτείνει μεταβλητούς φορολογικούς συντελεστές για σταθεροποίηση των τιμών καυσίμων 

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Michel Temer, ανακοίνωσε νέα μέτρα την Κυριακή για να μειώσει το κόστος λειτουργίας των φορτηγών

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου  της Βραζιλίας Petroleo Brasileiro, έχει προτείνει στην κυβέρνηση να μεταβληθεί ο φόρος επί των καυσίμων, προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις στις  τιμές για τους καταναλωτές, σύμφωνα με την  εφημερίδα Valor Econômico τη Δευτέρα.

Οι ομοσπονδιακοί φόροι αντιπροσωπεύουν 0,46 ευρώ, ή 46 σεντς, στη συνολική τιμή ενός λίτρου ντίζελ. Αν η βασική τιμή του ντίζελ στα διυλιστήρια αυξηθεί κατά 10 σεντ ανά λίτρο, ο ομοσπονδιακός φόρος θα μειωνόταν σε 36 σεντ και η τιμή για τους καταναλωτές δεν θα άλλαζε.

Αν η βασική τιμή μειωθεί κατά 10 σεντς, οι φόροι θα ανέλθουν σε 56 σεντ.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Michel Temer, ανακοίνωσε νέα μέτρα την Κυριακή για να μειώσει το κόστος λειτουργίας των φορτηγών, προκειμένου να τερματίσει τις διαδηλώσεις που παρεμποδίζουν σοβαρά τη ροή των τροφίμων, των καυσίμων και των βασικών εξαγωγών στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές ντίζελ.

Η Petrobras θα αλλάζει τις τιμές των καυσίμων καθημερινά στα διυλιστήρια, ανέφερε η εφημερίδα.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης