Commodities

Η αμερικανική εταιρεία αλουμινίου Novelis επεκτείνεται στην Κίνα εν μέσω εμπορικής διαμάχης

tags :
Η αμερικανική εταιρεία αλουμινίου Novelis επεκτείνεται στην Κίνα εν μέσω εμπορικής διαμάχης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση αλουμινίου για αυτοκίνητα προβλέπεται να τριπλασιαστεί σχεδόν τα επόμενα οκτώ χρόνια

Η αμερικανική εταιρεία αλουμινίου Novelis Inc ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια για να διπλασιάσει τη χωρητικότητα φύλλων αλουμινίου αυτοκινήτων στην Κίνα, καθώς επιδιώκει να αξιοποιήσει τη ζήτηση από τον αναπτυσσόμενο τομέα ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της χώρας.
Η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα, που ανήκει στον όμιλο Aditya Birla της Ινδίας, ανακοίνωσε ότι η επένδυση θα προσθέσει περίπου 100.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιό της στην Changzhou στην ανατολική επαρχία Jiangsu της Κίνας, με τις νέες εργασίες να ξεκινούν το 2020.
"Το χρονοδιάγραμμα αυτής της επένδυσης είναι σε μεγάλο βαθμό ευθυγραμμισμένο με τα βασικά προϊόντα για το 2020-2021 τόσο από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και από τις νέες εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Novelis, προσθέτοντας ότι η υπάρχουσα χωρητικότητα των τελικών γραμμών αυτοκινήτων στο Changzhou  είναι ήδη πλήρως συμβατή.
Η επέκταση έρχεται εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, με το αλουμίνιο να δέχεται τις επιπτώσεις, καθώς η Ουάσινγκτον επέβαλε  δασμούς 10% για τις εισαγωγές αλουμινίου, καθώς και  δασμούς για το κινεζικό αλουμινόχαρτο και το κοινό φύλλο κράματος.
Η κυβέρνηση Trump ξεκίνησε την Τετάρτη μια έρευνα εθνικής ασφάλειας σχετικά με το κατά πόσον οι εισαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων απειλούσαν την ασφάλεια των ΗΠΑ στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Κίνα επέβαλε δασμό 25% στις εισαγωγές απορριμμάτων αλουμινίου από τις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση του Novelis, έγινε στις 23 Μαΐου, αλλά ανακοινώθηκε στην Κίνα την Πέμπτη, δεν έκανε καμία αναφορά στις εξαγωγές προς τις  Ηνωμένες Πολιτείες ωστόσο, τόνιζε ότι η Κίνα είναι  η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων παγκοσμίως.
"Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ζήτηση αλουμινίου για αυτοκίνητα προβλέπεται να τριπλασιαστεί σχεδόν τα επόμενα οκτώ χρόνια με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό δυναμικό να είναι στην Κίνα, καθώς τόσο οι εγχώριες όσο και οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν τη διείσδυση και την παραγωγή αλουμινίου ", ανέφερε ο Novelis.
Αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 160 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μόλις ολοκληρωθεί η επέκταση.
"Πιστεύουμε ότι η δέσμευση της Κίνας για αποδοτικότητα των καυσίμων και μείωση των εκπομπών αποτελεί μια μεγάλη και ευνοϊκή ευκαιρία που θα απαιτήσει μεγαλύτερη υιοθέτηση του αλουμινίου, ιδιαίτερα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων", δήλωσε ο Πρόεδρος της Novelis, Steve Fisher

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης