Διεθνή

Ιράν: Δε θα ζητήσουμε άδεια από καμία ξένη δύναμη για να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα

Ιράν: Δε θα ζητήσουμε άδεια από καμία ξένη δύναμη για να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα
Η Τεχεράνη κατέστησε σαφές ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι «πιο έτοιμες από ποτέ»
Σαφές μήνυμα προς τις χώρες της Δύσης έστειλε σήμερα το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, Mohammad Bagheri, αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα και τα όπλα της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Bagheri, κατέστησε σαφές ότι «οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πλέον πιο έτοιμες από ποτέ και δεν θα περιμένουν την άδεια ή την έγκριση οποιασδήποτε δύναμης για την ανάπτυξη αμυντικών ικανοτήτων».
Παράλληλα, αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στο Ιράν, ο Bagheri τόνισε ότι «οι ΗΠΑ δεν έχουν το θάρρος να αντιπαρατεθούν στρατιωτικά και πρόσωπο με πρόσωπο με το Ιράν, αλλά προσπαθούν να ασκήσουν οικονομικές και ψυχολογικές πιέσεις στο ιρανικό έθνος».
Τα σχόλια του επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων έρχονται να προστεθούν στις χθεσινές (22/5) δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, ότι οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν «τις ίδιες λανθασμένες επιλογές» σε ότι αφορά την εξωτερική τους πολιτική.
«Η διπλωματική απάτη των ΗΠΑ αποτελεί απλώς μία οπισθοδρόμηση στις παλιές της συνήθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιρανός υπουργός, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι συνήθειες αυτές είναι «φυλακισμένες από αυταπάτες και αποτυχμένες πολιτικές, οι οποίες είναι υπογορευμένες από διεφθαρμένο Ειδικό Συμφέρον».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον «επαναλαμβάνει τις ίδιες λανθασμένες επιλογές, και έτσι θα αποκομίσει τις ίδιες ασθενείς ανταμοιβές».
Ωστόσο, ο Zarif κατέστησε σαφές ότι το Ιράν εξακολουθεί να εργάζεται από κοινού με τους εταίρους του για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα μετά από την αποχώρηση των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης