Διεθνή

Στο επίκεντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων οι επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ

Στο επίκεντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων οι επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επίσης καταρτίσει έργα για την προώθηση στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Εντυπωσιακή είναι η δουλειά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην προσπάθεια που κάνουν για να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
H έναρξη των εργασιών στις φάσεις 3 και 4 του ηλιακού πάρκου στο Ντουμπάι αναμένεται στο τέλος του 2020, όντας η μεγαλύτερη επένδυση στην περιοχή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την APICORP που ειδικεύεται στις απε.
«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επίσης καταρτίσει έργα για την προώθηση στόχων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως το CSP Shams στο Αμπού Ντάμπι", ανέφερε η έκθεση με τίτλο "MENA Renewables Maintaining Momentum.
Η έκθεση προβλέπει ότι οι απαιτήσεις ισχύος αναμένεται να αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό 6,4% έως το 2022.
Για την υποστήριξη των τομέων στις ανανεώσιμες πηγές οι κύριες χώρες που εισάγουν ενέργεια έχουν αρκετούς υποστηρικτικούς μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικής υποβολής προσφορών, της εισαγωγής τιμολογίων feed, FTs, φορολογικών απαλλαγών και συμφωνιών αγοράς ενέργειας.
Από την άλλη πλευρά, οι χώρες που εξάγουν ενέργεια - εξαιρουμένων των ΗΑΕ - δεν έχουν κάνει ελάχιστα για την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς εξακολουθούν να βασίζονται σε συμβατικούς φτηνούς πόρους για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Η έκθεση APICORP διαπιστώνει επίσης ότι η προσπάθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή διευθύνεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο και την Ιορδανία, δεδομένου ότι καθεμία από αυτές τις χώρες έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για να εξασφαλίσει τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών τους, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών ανάπτυξης.
Τέλος, ο Mustafa Ansari, Ανώτερος Οικονομολόγος, πρόσθεσε: «Το φθίνον κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ένα καλό σημάδι, δείχνει ότι υπάρχει μια όρεξη στην αγορά για τους επενδυτές για να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες στην περιοχή. Οι χώρες πρέπει να επωφεληθούν της ευκαιρίας για να ξεκινήσουν την εφαρμογή πολιτικών για την τόνωση των επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».
Η οικονομία των Εμιράτων βασίζεται στην εξαγωγή πετρελαίου, αλλά η χώρα λαμβάνει μέτρα για να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ενέργειας.
Σε παλαιότερες αναφορές του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και κυβερνήτης του εμιράτου του Ντουμπάι, το ενεργειακό μείγμα της χώρας μέχρι το 2050 θα αποτελείται κατά 44% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 38% από φυσικό αέριο, 12% από «καθαρά» ορυκτά καύσιμα και 6% από πυρηνική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης