Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος της Volvo είναι το 50% των πωλήσεών της να είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2025

Στόχος της Volvo είναι το 50% των πωλήσεών της να είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως το 2025
«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και δεν θα αναπτύξουμε μια νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Volvo Hakan Samuelsson
Συνεχίζεται η πτώση των πωλήσεων diesel αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με τη μείωση να αγγίζει το 17% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος στην Ευρώπη, ποσοστό που ισοδυναμεί με 322.622 λιγότερα diesel αυτοκίνητα σε σχέση με το 2017 (1.574.333 οχήματα έναντι 1.896.955).
Η σουηδική εταιρεία Volvo Cars στρέφεται αποκλειστικά στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ακολουθώντας την νέα τάση που διαμορφώνεται στην παγκόσμια αγορά.
Ειδικότερα, το νέο αναβαθμισμένο μοντέλο μεσαίου μεγέθους S60, το οποίο θα αποκαλυφθεί τις επόμενες εβδομάδες, θα γίνει το πρώτο μοντέλο της Volvo που δεν διαθέτει κινητήρα diesel, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.



Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Toyota Motor Corp. και η Nissan Motor Co αποφάσισαν να σταματήσουν τις επιλογές ντίζελ εν μέσω της φθίνουσας ζήτησης νωρίτερα από την εταιρεία της Volvo της οποίας οι πωλήσεις πετρελαίου αποτελούσαν το 70% στην Ευρώπη.
«Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και δεν θα αναπτύξουμε μια νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Volvo Hakan Samuelsson.
Επιδίωξή της είναι, έως το 2025, τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών της πωλήσεων.
«Στο πλαίσιο της μετάβασης μας στην πλήρη ηλεκτροδότηση, θα καταργήσουμε σταδιακά τα αυτοκίνητα με μονό κινητήρα εσωτερικής καύσης με υβριδικές εκδόσεις βενζίνης. Σήμερα ενισχύουμε και επεκτείνουμε αυτή τη δέσμευση στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».
H Volvo έχει ήδη ανακοινώσει από πέρυσι, σε μια παγκόσμια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει από το 2019, θα είναι διαθέσιμα και σε υβριδικές, plug-in υβριδικές ή πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης