Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Η Mitsui αναμένει το 2019 την επενδυτική απόφαση για το LNG στη Μοζαμβίκη

Ιαπωνία: Η Mitsui αναμένει το 2019 την επενδυτική απόφαση για το LNG στη Μοζαμβίκη
Η ιαπωνική Mitsui & Co Ltd αναμένει την τελική απόφαση επένδυσης (FID) σε έργο υπεράκτιου φυσικού αερίου υπό την ηγεσία της αμερικανικής  Anadarko στη Μοζαμβίκη μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019, δήλωσε ο CEO της Mitsui Tatsuo Yasunaga σε συνάντηση αναλυτών.
Οι δαπάνες για το έργο των 2 τρισεκατομμυρίων γιεν (18,3 δισεκατομμύρια δολάρια) θα ξεκινήσουν το επόμενο οικονομικό έτος, ανέφερε.
Το έργο των δύο γραμμών και των 12 εκατομμυρίων τόνων ανά έτος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022-2023 και έχει εξασφαλίσει περισσότερους από 9 εκατομμύρια τόνους ετησίως σε συνολικές δεσμευτικές και μη δεσμευτικές συμβάσεις από τους αγοραστές, δήλωσε ο Yasunaga.
Ερωτηθείς αν η Mitsui θα αυξήσει το μερίδιό της στο έργο, αν  η Japan Oil, Gas and Metals National Corporation (JOGMEC)  πουλήσει το 10% της συμμετοχής της, Yasunaga είπε ότι πολλά μέρη ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο έργο.
"Εάν η JOGMEC αποφασίσει να πουλήσει το μερίδιό της, έχουμε ένα βασικό συμφέρον (στην αγορά), αλλά δεν έχουμε σχέδιο για  μερίδιο 20% για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε  προσθέτοντας ότι η βασική πολιτική του Mitsui είναι να κατέχει ποσοστό 10% στο έργο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης