Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλά τα κέρδη της Glencore από τις συναλλαγές - Διατηρεί την ισχυρή θέση της στα μέταλλα

Υψηλά τα κέρδη της Glencore από τις συναλλαγές - Διατηρεί την ισχυρή θέση της στα μέταλλα
Στη σύγχρονη εποχή το κοβάλτιο αποτελεί το βασικό συστατικό των μπαταριών ιόντων λιθίου και εξελίσσεται σε σημαντικό παράγοντα αύξησης κερδών για τη Glencore, με έδρα την Ελβετία
Στα 2.2 έως 3,2 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσουν τα κέρδη της Glencore σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η οποία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εμπόρους μετάλλων, ορυκτών και πετρελαίου.
Μάλιστα, πρόκειται για τους καλύτερους μέχρι τώρα όρους αγοράς και πώλησης των μετάλλων.
Οι ισχυροί παγκόσμιοι περιορισμοί στην ανάπτυξη και τον εφοδιασμό μετά από χρόνια ανεπαρκούς επένδυσης από εταιρείες εξόρυξης με ρευστότητα έχουν δημιουργήσει επικερδείς ευκαιρίες για μεγάλους μεταπωλητές μετάλλων όπως η Glencore, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να μπλοκάρουν τις προμήθειες αλουμινίου, χαλκού, ψευδαργύρου και άλλων υλικών.
Η Glencore δήλωσε ότι η παραγωγή πέρα ​​από τα περιουσιακά στοιχεία της εξορυκτικής βιομηχανίας, ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες και η πλήρης καθοδήγηση παρέμεινε αμετάβλητη.
Η εταιρεία έχει επενδύσει σε νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας στο ορυχείο, ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά της περιουσιακά στοιχεία και αναμένει να παράγει φέτος 150.000 και 11.000 τόνους χαλκού και κοβαλτίου από την Katanga.
Υπενθυμίζεται ότι το 2016, με την αγορά εμπορευμάτων να βιώνει αιμορραγία, η Glencore αποφάσισε να πουλήσει το 50% των δραστηριοτήτων αγροτικών προϊόντων σε δύο καναδικά επενδυτικά funds για να περιορίσει τα χρέη της και την έκθεσή της στο ρίσκο. Διατήρησε την ισχυρή θέση της στα μέταλλα και άλλες πρώτες ύλες, με τη στρατηγική να αποδίδει.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης