Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Η Suncor παγώνει τις επενδύσεις μέχρι να βελτιωθεί η πρόσβαση στην αγορά πετρελαίου

Καναδάς: Η Suncor παγώνει τις επενδύσεις μέχρι να βελτιωθεί η πρόσβαση στην αγορά πετρελαίου
Η εταιρεία, θα συνεχίσει να εξετάζει τα διαθέσιμα στοιχεία στην αγορά, αλλά "δεν κυνηγά τίποτα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Williams
Η Suncor Energy Inc ανακοίνωσε την Τετάρτη 2/5/2018 ότι το σημερινό αναπτυξιακό της πρόγραμμα  δεν περιορίζεται από τους αγωγούς και δεν αναμένει να πραγματοποιήσει περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Καναδά μέχρι να βελτιωθεί η πρόσβαση στην αγορά.
Η εταιρεία με έδρα το Κάλγκαρι,  και δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας του Καναδά, θα συνεχίσει να εξετάζει τα διαθέσιμα στοιχεία στην αγορά, αλλά "δεν κυνηγά τίποτα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Steve Williams σε τηλεφωνική ενημέρωση επενδυτών.
"Η πραγματική ισχύς του αναπτυξιακού μας σχεδίου για τα επόμενα πέντε ή έξι χρόνια είναι το υψηλό επίπεδο βεβαιότητάς μας και δεν περιορίζεται από ζητήματα πρόσβασης στην αγορά", ανέφερε. "Έχουμε την υπάρχουσα πρόσβαση στον αγωγό για να φιλοξενήσουμε όλη την παραγωγή πετρελαίου μας."
Οι καναδοί παραγωγοί ενέργειας αγωνίζονται καθώς η αύξηση της παραγωγής «εξανεμίζεται» λόγω έλλειψης νέων αγωγών εξαγωγής και της στενής σιδηροδρομικής δυναμικότητας, οδηγώντας τη διαφορά μεταξύ των τιμών του καναδικού πετρελαίου και του ακατέργαστου δείκτη αναφοράς των ΗΠΑ σε πολυετή υψηλά.
Η Suncor σημείωσε ότι ενώ οι καναδοί παραγωγοί καταγράφουν σχεδόν διπλασιασμό κατά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, δεν είχαν καμία επίδραση στα κέρδη ή τις ταμειακές ροές της εταιρείας, καθώς οι χαμηλές τιμές αργού αντισταθμίστηκαν από καλύτερες αποδόσεις του μεσαίου και του επόμενου σταδίου.
Η νέα χωρητικότητα των αγωγών χρειάζεται απεγνωσμένα για  να βοηθήσει  τους καναδούς παραγωγούς να επιτύχουν καλύτερες τιμές για το προϊόν τους, αλλά υπάρχουν και προκλήσεις. Ο αγωγός Kinder Morgan Canada έχει σταματήσει την επέκτασή της στο Trans Mountain στη Βρετανική Κολομβία, ενώ η αντικατάσταση της  Line 3 του Enbridge Inc αντιμετωπίζει νέα εμπόδια στη Μινεσότα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης