Διεθνή

Αλλαγή πλεύσης από την Τουρκία για τους ρωσικούς S-400 - Συνομιλίες με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Αλλαγή πλεύσης από την Τουρκία για τους ρωσικούς S-400 - Συνομιλίες με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
"Χαιρετίζω το γεγονός, ότι η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και το ότι επίσης συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων SAMP/T" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
H Τουρκία συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας SAMP/T , δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ G. Stoltenberg, σήμερα (26/4) κατά την διάρκεια συνέντευξη Τύπου ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις 27 Απριλίου.
"Είναι εθνική απόφαση (των κρατών μελών του ΝΑΤΟ-σ.σ) όσον αφορά το είδος των εξοπλισμών που θα αγοράσουν, ωστόσο μια σειρά χωρών του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ως προς το θέμα αυτό" δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ , προσθέτοντας: "Χαιρετίζω το γεγονός, ότι η Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και το ότι επίσης συμφώνησε να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Γαλλία στο ζήτημα της αγοράς των δικών τους συστημάτων SAMP/T".
Οι συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας για την αγορά των πυραλικών συστημάτων S-400 άρχισαν τον Νοέμβριο του 2016.
Την συμφωνία για την αγορά τους εκ μέρους της Τουρκίας είχε επιβεβαιώσει η ρωσική πλευρά στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017 και σχεδόν ταυτόχρονα ο τούρκος πρόεδρος Erdogan είχε ανακοινώσει ότι είχε δοθεί η προκαταβολή για την αγορά των S-400.
Έτσι η Τουρκία έγινε η δεύτερη χώρα μετά την Κίνα και η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αποφάσισε να προβεί σε αγορά των S-400.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης