Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη για Dow Jones και S&P

Wall Street: Κέρδη για Dow Jones και S&P
Ο Nasdaq, υποχώρησε 0,05% στις 7003,74 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε την Τετάρτη 25/4/2018 Wall Street, καθώς το βλέμμα των επενδυτών ήταν στραμμένο στην απόδοση του δεκαετούς ομολόγου
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε για πρώτη φορά υψηλότερα μετά από έξι συνεδριάσεις καθώς ανέκαμψε από τις αιφνίδιες απώλειες που παρατηρήθηκαν νωρίτερα την ημέρα, με την Boeing να σημειώνει μεγάλη άνοδο.
Ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 24083,83 μονάδες
Η Boeing σημείωσε άνοδο 4,2% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που έπληξαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Ο S & P 500 κάλυψε επίσης τις προηγούμενες απώλειες, κλείνοντας κατά 0,18% υψηλότερα στις 2639 μονάδες.
Ο Nasdaq, υποχώρησε 0,05% στις 7003,74 μονάδες.
Σε ανοδική πορεία ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, με κέρδη 2,6% στις 18,50 μονάδες.
Οι μετοχές υποχώρησαν αισθητά νωρίτερα την ημέρα καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν σε υψηλά επίπεδα
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 3% για πρώτη φορά από το 2014 και διαμορφώθηκε στο 3,03%, αφού την Τρίτη. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι το αυξανόμενο κόστος δανεισμού ενδέχεται να επιβραδύνει την οικονομία και να έχει επιπτώσεις στην ικανότητα των εταιρειών να επαναγοράσουν μετοχές τους.
Η έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που ανακοινώνονται εταιρικά μεγέθη α’ τριμήνου, με τις αμερικανικές επιχειρήσεις να εμφανίζουν ιδιαίτερα θετική πορεία.
Σύμφωνα με στοιχεία του Thomson Reuters I/B/E/S εκ των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα (25/4) αποτελέσματα α’ τριμήνου το 81% έχει κατορθώσει τουλάχιστον να ισοφαρίσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Τα εταιρικά μεγέθη είναι ισχυρά, αλλά η αγορά έχει πολύ υψηλές προσδοκίες γι’ αυτά με δεδομένο και το όφελος από τη φορολογική μεταρρύθμιση», τόνισε ο Jeff Zipper, επικεφαλής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης