Διεθνή

Τα σχέδια της Αλγερίας για την προσφορά μέχρι 170 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας

Τα σχέδια της Αλγερίας για την προσφορά μέχρι 170 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας
Η Αλγερία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ηλιακή ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αντικαταστήσει τις γεννήτριες ντίζελ στο νότο της χώρας.
Στην ανάπτυξη δυναμικότητας παραγωγής 50 MW της ανανεώσιμης ενέργειας στο νότιο κομμάτι της χώρας σχεδιάζει η κυβέρνηση της Αλγερίας.
Πρόκειται για μια σημαντική ενεργειακή επένδυση καθώς η τοπική ηλεκτροπαραγωγική εταιρεία Sonelgaz εξακολουθεί να βασίζεται σήμερα σε πετρελαιοπαραγωγούς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Παράλληλα, διαθέτει και άλλα 100 MW σε άλλες μη καθορισμένες τοποθεσίες.
Ο υπουργός ενέργειας της Αλγερίας Mustapha Guitouni ανακοίνωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα προσελκύσει μέχρι και 170 MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Μια από τις κύριες αμφιλεγόμενες πτυχές της τεράστιας προσφοράς ήταν οι κανόνες της για τις εγχώριες απαιτήσεις περιεχομένου που αναγκάζει τους κατασκευαστές να κατασκευάσουν εγκαταστάσεις παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων στη χώρα.
Από την άλλη πλευρά, οι τοπικοί εμπειρογνώμονες και οι επιχειρηματίες των τοπικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξέφρασαν πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα του διαγωνισμού.
Εν τω μεταξύ, η τοπική βιομηχανία ηλιακών μονάδων έχει αυξηθεί από τότε.
Τον Απρίλιο, η αλγερινή ηλιακή εταιρεία Zergoun Green Energy (ZEG) αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου φωτοβολταϊκών μονάδων ισχύος 180 MW στην Ouargla, στην ομώνυμη επαρχία της νότιας Αλγερίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης