Διεθνή

Η Enel παρουσιάζει το πρώτο καναδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας

Η Enel παρουσιάζει το πρώτο καναδικό έργο αποθήκευσης ενέργειας
Η κορυφαία ιταλική εταιρεία κατασκευής και διανομής ενέργειας Enel ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το πρώτο έργο αποθήκευσης ενέργειας που βασίζεται στον Καναδά.
Η Enel υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία Apple που εδρεύει στο Οντάριο, η οποία θα χρησιμοποιήσει το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών ιόντων λιθίου 1MW για τη βελτιστοποίηση της χρήσης της μπαταρίας κατά τις ώρες αιχμής, επιτρέποντας έτσι στην εταιρεία να επωφεληθεί από σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
"Η συμφωνία που μόλις υπογράψαμε αποδεικνύει την αξία της ανάπτυξης ευέλικτων ενεργειακών πόρων όπως τα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών για εξοικονόμηση πόρων για πελάτες C & I και βελτίωση της βιωσιμότητας και αξιοπιστίας του ηλεκτρικού δικτύου για όλους τους καταναλωτές", δήλωσε ο Francesco Venturini, επικεφαλής του Enel X.
Τέλος, η Enel θα αγοράσει, θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει το σύστημα αποθήκευσης μπαταριών για λογαριασμό της εταιρείας Algoma.
"Το πρόσθετο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας πρόκειται να μας βοηθήσει να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα, κάτι για το οποίο όλοι οι εργαζόμενοι μας είναι υπερήφανοι", δήλωσε ο Kirk Kemp, Πρόεδρος της Algoma.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης