Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Εκτιμήσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα

Λιβύη: Εκτιμήσεις για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα
Συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου να βρίσκονται υπό πίεση
Η επανέναρξη των εργασιών σε δύο κοιτάσματα πετρελαίου στη δυτική Λιβύη μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της χώρας κατά 200.000 βαρέλια ημερησίως μέσα σε λίγες ημέρες, σύμφωνα με Λίβυους αξιωματούχους που επικαλείται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Όπως αναφέρει η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα, συνέπεια αυτής της εξέλιξης είναι οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου να βρίσκονται υπό πίεση, καθώς φαντάζει δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος της συμφωνίας του ΟΠΕΚ και των μη μελών του Οργανισμού για ημερήσια μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Λιβύη όπως και η Νιγηρία έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία και η οποιαδήποτε αύξηση της παραγωγής τους σημαίνει, ότι για να επιτευχθεί ο στόχος, οι υπόλοιπες χώρες πρέπει να μειώσουν ακόμη περισσότερο την παραγωγής τους.
Η Goldman Sachs σε σημείωμά της εκτιμά, ότι «θα υπάρξουν ελάχιστες ενδείξεις της μείωσης της παραγωγής μέχρι τα μέσα έως τα τέλη Ιανουαρίου, χρονικό σημείο το οποίο πιστεύουμε, ότι θα είναι ο καταλύτης για την επόμενη μεγάλη κίνηση στις τιμές».
Η τράπεζα πάντως αύξησε τις προβλέψεις της για την τιμή του Brent κατά το β΄ εξάμηνο του 2017 στα 58 δολάρια το βαρέλι, από την προηγούμενη πρόβλεψη της για 51,50 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης