Διεθνή

Αίγυπτος: Mείωση έως 3% στην κατανάλωση πετρελαϊκών προϊόντων

Αίγυπτος: Mείωση έως 3% στην κατανάλωση πετρελαϊκών προϊόντων
Περικοπές στις επιδοτήσεις καυσίμων
Η κατανάλωση πετρελαϊκών προϊόντων της Αιγύπτου μειώθηκε κατά 2-3% από την έναρξη του τρέχοντος οικονομικού έτους τον περασμένο Ιούλιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Amr El Garhy την Πέμπτη  12/4/2018 μετά τις περικοπές των επιδοτήσεων.
Η κυβέρνηση είχε διαθέσει περίπου 120 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (6,80 δισεκατομμύρια δολάρια) για επιδοτήσεις καυσίμων στον προϋπολογισμό του 2017/18.
Η Αίγυπτος μείωσε τις επιδοτήσεις καυσίμων δύο φορές σε λιγότερο από ένα χρόνο και, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο, έχει ως στόχο να μειώσει τις επιδοτήσεις καυσίμων κατά 26% περίπου σε 89,075 δισ. Αιγυπτιακές λίρες στη χρήση 2018/19 που αρχίζει τον Ιούλιο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε τον Ιανουάριο ότι αναμένει ο λογαριασμός επιδότησης καυσίμων να  μειωθεί στο 2,4% του ΑΕΠ αυτό το οικονομικό έτος από 3,3% πέρυσι.
Η οικονομία της Αιγύπτου αγωνίζεται να βγει από την κρίση που προκάλεσε η εξέγερση του 2011 αλλά οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τριετές πρόγραμμα του  ΔΝΤ αξίας 12 δισ. δολαρίων που συμφωνήθηκε στα τέλη του 2016, οδήγησαν σε ισχυρότερη ανάπτυξη μετά από χρόνια αναταραχών.
Η χώρα αναμένει την τρίτη αναθεώρηση του ΔΝΤ τον Μάιο, με την εκταμίευση ενός τέταρτου πακέτου ύψους  2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο, δήλωσε ο Garhy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης