Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσφορές από διεθνείς εταιρείες για παράκτια πεδία πετρελαίου εξετάζει η Abu Dhabi National Oil

Προσφορές από διεθνείς εταιρείες για παράκτια πεδία πετρελαίου εξετάζει η Abu Dhabi National Oil
Το Abu Dhabi National Oil Co θα εκδώσει το πρώτο διαγωνισμό για τους εταίρους έτσι ώστε να διερευνήσει και να αναπτύξει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς ο κυβερνητικός παραγωγός αναζητά νέους τρόπους για να αυξήσει την παραγωγή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η υποβολή προσφορών για τέσσερις υπεράκτιες και δύο υπεράκτιες μονάδες θα ολοκληρωθεί πιθανότατα μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ η Adnoc θα πρέπει να επιλέξει τους νικητές μέχρι το τέλος του έτους.
Παράλληλα, οι εταίροι θα πρέπει να πληρώσουν για την εξερεύνηση, και μόλις ξεκινήσει η παραγωγή, η Adnoc θα πάρει ποσοστό 60%, σύμφωνα με Sultan Ahmed Al Jaber, σε συνέντευξη τύπου στο Αμπού Ντάμπι.
Το Αμπού Ντάμπι κατέχει περίπου το 6% των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού και παράγει το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της χώρας. Επίσης, σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητα στα 3,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος του έτους. Πρόσφατα παραχώρησε σε εταιρείες όπως η Total SA και η Eni SpA για να την βοηθήσουν στην ανάπτυξη πεδίων που βρίσκονται ήδη υπό παραγωγή.
"Πολύ σπάνια", ένα μεγάλο έθνος του ΟΠΕΚ προσφέρει στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μέσα στα σύνορά τους, δήλωσε ο Robin Mills, διευθύνων σύμβουλος του συμβούλου Qamar Energy που εδρεύει στο Ντουμπάι.
Ο διαγωνισμός θα καλύψει μια συνολική έκταση περίπου 30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων (11.580 τετραγωνικά μίλια) η οποία εκτιμάται ότι περιέχει "πολλαπλάσια δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και πολλαπλάσια τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου" ανέφερε ο Abdul Munim Saif Al-Kindy, διευθυντής της Adnoc.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης