Διεθνή

Erdogan: Ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ρωσία και σε άλλα αμυντικά προγράμματα

Erdogan: Ενδεχόμενη συνεργασία με τη Ρωσία και σε άλλα αμυντικά προγράμματα
Putin: Επιτάχυνση της παράδοσης των S-400
Η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400, που η Μόσχα συμφώνησε να προμηθεύσει στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Erdogan, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του V. Putin.
Από την πλευρά ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα «επιταχύνει» την παράδοση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.
«Συζητήσαμε την υλοποίηση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 και αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την παράδοση αυτών των αμυντικών συστημάτων», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.
Η εφαρμογή της συμφωνίας για την προμήθεια συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 στην Τουρκία αποτελεί μια προτεραιότητα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά σε μια συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής.
Τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Κρεμλίνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης