Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Novatek παρέδωσε το πρώτο φορτίο LNG από το Yamal στην Ινδία

tags :
Η Novatek παρέδωσε το πρώτο φορτίο LNG από το Yamal στην Ινδία
Το φορτίο μεταφέρθηκε μέσω της θυγατρικής, Novatek Gas and Power Asia.
Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Novatek επιβεβαίωσε ότι απέστειλε την πρώτη αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που παράγεται από το έργο LNG Yamal στην Ινδία στις 27 Μαρτίου.
"Το LNG παράχθηκε από το έργο Yamal LNG, με επικεφαλής τη ρωσική εταιρεία, και σηματοδοτεί την πρώτη παράδοση του ρωσικού Artic LNG στη χώρα", ανακοίνωσε η εταιρεία.
Το φορτίο μεταφέρθηκε μέσω της θυγατρικής, Novatek Gas and Power Asia.
Ο Lev Feodosyev, αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Novatek, δήλωσε ότι : "Μία από τις βασικές προτεραιότητες που απαριθμούμε στην εταιρική στρατηγική της Εταιρείας μέχρι το 2030 είναι η γεωγραφική επέκταση της προσφοράς και η αύξηση της παρουσίας μας στις βασικές ασιατικές αγορές. Η παράδοση στην αναπτυσσόμενη ινδική αγορά αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή ".

Συνομιλίες με την COSCO

Ο  Leonid Mikhelson, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της PAO Novatek και ο Xu Lirong, πρόεδρος του συμβουλίου της κινεζικής  COSCO SHIPPING Corporation Limited, επανεξέτασαν την καλή συνεργασία για το έργο Yamal LNG και συμφώνησαν να επεκτείνουν την αμοιβαία συνεργασία στο πεδίο εφαρμογής και ιδιαίτερα για να διευρυνθεί ο διάλογος για τη συνεργασία στον τομέα των μεταφορών στην Αρκτική.
 Η PAO Novatek είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς φυσικού αερίου στη Ρωσία. Ιδρύθηκε το 1994, και  δραστηριοποιείται στην εξερεύνηση, παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία φυσικού αερίου και υγρών υδρογονανθράκων.
 Οι δραστηριότητές της στην ανάντη δραστηριότητα συγκεντρώνονται κυρίως στην παραγωγική αυτόνομη περιοχή Yamal-Nenets, η οποία είναι η μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής φυσικού αερίου στον κόσμο και αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της παραγωγής φυσικού αερίου στη Ρωσία και περίπου το 16% της παγκόσμιας παραγωγής φυσικού αερίου.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης