Τελευταία Νέα
Αφρική

Λιβύη: Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι μετά από 2 χρόνια ο δυτικός κύριος αγωγός πετρελαίου

Λιβύη: Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι μετά από 2 χρόνια ο δυτικός κύριος αγωγός πετρελαίου
Σύμφωνα με Λίβυους αξιωματούχους η επαναλειτουργία του αγωγού μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του 70% των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.
Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι μετά από 2 χρόνια που παρέμεινε κλειστός, ο κεντρικός αγωγός πετρελαίου Rayayna που βρίσκεται 90 χλμ. από την Τρίπολη στη δυτική Λιβύη.
Η επανεκκίνηση της λειτουργίας του αγωγού έγινε με εντολή του στρατιωτικού διοικητή της Λιβύης Khalifa Haftar και υπό την προστασία των ενόπλων δυνάμεων.
Ο αγωγός συνδέει τις πετρελαιοπηγές Al-Sharara και Al-Feel με τερματικούς σταθμούς πετρελαίου στη δυτική Λιβύη.
Το κλείσιμο του αγωγού στα τέλη του 2014 υπολογίζεται ότι προκάλεσε ζημία άνω των 27 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης (LNOC) Mustafa Sanallah σε τοπικά μέσα.
Η επαναλειτουργία του αγωγού Rayayna θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του 70% των οικονομικών προβλημάτων της Λιβύης, σύμφωνα με δηλώσεις σε τοπικά μέσα του επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικού Ελέγχου της χώρας Khalid Shakshak.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με την πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, η Λιβύη εξαιρείται αυτής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης