Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: To NATO απελαύνει 7 Ρώσους διπλωμάτες και μειώνει τη ρωσική αποστολή

Stoltenberg: To NATO απελαύνει 7 Ρώσους διπλωμάτες και μειώνει τη ρωσική αποστολή
Aπελάσεις Ρώσων διπλωματών και από Ιρλανδία και Βουλγαρία
Το ΝΑΤΟ απέλασε επτά διπλωμάτες της Ρωσίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία ενώ θα μειώσει τον μέγιστο αριθμό της ρωσικής αποστολής στα 20 μέλη από 30 ανακοίνωσε σήμερα 27/3/2018 ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού G. Stoltenberg.«Στέλνουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία ότι υπάρχει κόστος» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Ιρλανδία θα απελάσει έναν ρώσο διπλωμάτη ως απάντηση στην επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στην Αγγλία, για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι ενώ η Βουλγαρία ανακοίνωσε πως ανακαλεί τον πρεσβευτή της από τη Ρωσία για να συζητήσει μαζί του το ζήτημα αυτό.
Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, οι ΗΠΑ και άλλοι ανακοίνωσαν χθες σχέδια να απελάσουν περισσότερους από 100 ρώσους διπλωμάτες σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον ενός ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου και της κόρης του στις 4 Απριλίου.
Εξάλλου η βρετανίδα πρωθυπουργός Tereza May δήλωσε σήμερα 27/3/2018 σε υπουργούς ότι υπάρχουν και άλλα για να γίνουν στην μακροπρόθεσμη απάντηση της Βρετανίας στη Ρωσία.
Η May πρόσθεσε πως χώρες προέβησαν σε ενέργειες κατά της Ρωσίας όχι μόνον από αλληλεγγύη προς τη Βρετανία, αλλά επειδή αναγνωρίζουν την απειλή που η χώρα αυτή δημιουργεί.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης